Πολιτικη & Οικονομια

Εκδήλωση του ΚΕΠΠ: Κίνδυνοι και προκλήσεις από τον κλονισμό της πολιτικής και της δημοκρατίας

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο διαδικτυακής συζήτησης του ΚΕΕΠ, με θέμα «Κίνδυνοι και Προκλήσεις από τον Κλονισμό της Πολιτικής και της Δημοκρατίας».
H διαδικτυακή συζήτηση «Κίνδυνοι και Προκλήσεις από τον Κλονισμό της Πολιτικής και της Δημοκρατίας» θα μεταδοθεί live στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΠ © Unsplash

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο διαδικτυακής συζήτησης του ΚΕΠΠ, με θέμα «Κίνδυνοι και Προκλήσεις από τον Κλονισμό της Πολιτικής και της Δημοκρατίας».

Το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής διοργανώνει τη διαδικτυακή συζήτηση «Κίνδυνοι και Προκλήσεις από τον Κλονισμό της Πολιτικής και της Δημοκρατίας».

Θέμα της συζήτησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 - 17:00, οι πρόσφατες πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις και οι διεθνείς επιπτώσεις τους σε επίπεδο ιδεολογίας, δημοκρατίας και οικονομίας.

Η ασυγκράτητη, υπερ-καπιταλιστική, παγκοσμιοποίηση των τελευταίων δύο δεκαετιών οδήγησε σε αποσταθεροποίηση τα πολιτικά συστήματα των προηγμένων χωρών, προκαλώντας ταυτόχρονα κοινωνικά ρήγματα και ιδεολογικούς μετασχηματισμούς που ενίσχυσαν τα άκρα του πολιτικού φάσματος.

Το BREXIT, η άνοδος - και ενδεχόμενη επάνοδος - του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και η ισχυροποίηση – έως και επικράτηση - ακροδεξιών σχηματισμών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θέτουν σοβαρά ερωτήματα σε ότι αφορά τόσο την ανθεκτικότητα της δημοκρατίας όσο και την ικανότητα διασφάλισης αποτελεσματικής διακυβέρνησης.

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν, μετά τις διπλές εκλογές της επόμενης άνοιξης, δεν προκύψει δυνατότητα σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης με σαφές πρόγραμμα δράσης;

Τα ζητήματα αυτά θα συζητήσουν: ο κ. Δημήτρης Κατσίκας , Επίκουρος Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Σωτήρης Ντάλης , Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, Πρόεδρος του ΚΕΠΠ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Ακριβού.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης θα εισέλθετε στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΠ, όπου θα μεταδίδεται live η συζήτηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ