- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Πώς έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαγραφή του κομματικού μέλους
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Κολωνός – Βιασμός 12χρονης: Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που διεγράφη, οι επικοινωνίες και η διάψευση – Όλα τα δεδομένα
Σε διαγραφή μέλους του κόμματος, το οποίο ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνία με το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου (29/10) ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από επικοινωνία που είχε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Την ίδια ώρα το κόμμα της Κουμουνδούρου αφήνει αιχμές για «επιλεκτικές διαρροές» και καθυστερήσεις στην υπόθεση.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η διαγραφή του μέλους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω θέμα προέκυψε από δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία έκαναν λόγο για έναν άνδρα περίπου 55 ετών που συνομιλούσε με την ανήλικη, κάτι που οδήγησε τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως.
Ωστόσο, κύκλοι του Υπουργείου ανέφεραν ότι ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχος του, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης.
Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται από τους συγκεκριμένους κύκλους, ο υπουργός δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχός του, διότι, πρώτον δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος και δεύτερον όταν ρωτήθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα απάντησε ότι η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτρια.
Λίγο μετά τη διάψευση από κύκλους του υπουργείου Προστασίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρζης, έγραψε σε ανάρτηση: «Προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Παρακαλώ, συνεννοηθείτε και μην εκτίθεστε...».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του φρικτού κυκλώματος στον Κολωνό διατύπωσε το αίτημα να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων.
Δυστυχώς η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα γαϊτανάκι «αποκαλύψεων» και επιλεκτικών διαρροών που στέκονται εμπόδιο στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Προκειμένου να σταματήσει εδώ η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει το εξής: μετά από επίσημη επικοινωνία με το Υ. ΠΡΟ. ΠΟ και την ενημέρωσή μας ότι μέλος του κόμματος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, προχωρήσαμε στην άμεση διαγραφή του. Καμία ανοχή-καμία συγκάλυψη.
Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο. Οι επιλεκτικές διαρροές, με ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας, καθώς και οι καθυστερήσεις όμως δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.