- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Οι διευκρινίσεις Σκρέκα για την επιδότηση - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων
Όσα δήλωσε για το νέο πρόγραμμα
Ηλιακός θερμοσίφωνας: Ο Κώστας Σκρέκας για το νέο πρόγραμμα - Οι πρώτες πληροφορίες για τους δικαιούχους
Διευκρινίσεις για την επιδότηση αγοράς 800-1.000 ευρώ που αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες έδωσε σήμερα Δευτέρα (17/10) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
«Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ήταν ήδη μια επιλέξιμη δαπάνη στο νέο Εξοικονομώ. Περίπου 60 χίλια νοικοκυριά είχαν ενταχθεί στο νέο Εξοικονομώ. Ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι εξειδικευμένο και εστιασμένο μόνο στην αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, του συμβατικού θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό θερμοσίφωνα» τόνισε ο Κώστας Σκρέκας και πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο μειώνεται έως και 30% και πολλές φορές παραπάνω από το ποσοστό αυτό η κατανάλωση ενέργειας και ανάλογα και ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως εξήγησε, πρόκειται για «ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι ανοιχτό σε όλους πάντα με κριτήρια αξιολόγησης, όπως έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια ώστε να υπάρχει ιεράρχηση εάν υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση».
Το νέο πρόγραμμα επιδότησης θα δίνει στους δικαιούχους από 800 έως 1.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το repowerEU, ενώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα έχει ξεκινήσει μέχρι τέλος του 2022. Το πιο πιθανό είναι οι επιδοτήσεις να δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Η ειδική πλατφόρμα αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο του 2022.
Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, βάση του οποίου θα δομηθεί το πρόγραμμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, δικαιούχοι ήταν τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μετά το 2005, με ΑΦΜ και κωδικούς Taxisnet και υπέβαλαν φορολογική δήλωση για το 2020.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.