- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με πατερίτσες ο Νίκος Ανδρουλάκης (εικόνα)
Νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία των καταναλωτών ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Πρωτοβουλία για σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.
Δε δείχνει να πτοείται από τον τραυματισμό που υπέστη προ μηνός σε αγώνα μπάσκετ ο Νίκος Ανδρουλάκης. Χρησιμοποιώντας πατερίτσες, λόγω της επέμβασης στην οποία υπεβλήθη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην έδρα του προεδρείου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου ανακοίνωσε τις προτάσεις του κόμματος για την προστασία των καταναλωτών και τη στήριξη των νοικοκυριών.
Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να υπάρξει ένα νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή.
Συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη, τον Υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης, Απόστολο Πάνα και τον Εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Μάντζο ενημερώθηκαν για τους ελέγχους που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και για τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζει.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% δεδομένων των ανατιμήσεων που καταγράφονται και επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.
«Θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία το επόμενο χρονικό διάστημα για να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο διασφάλισης των καταναλωτών στην Ελλάδα σε σχέση με τον έλεγχο της αγοράς. Επίσης, είδαμε ότι η αύξηση στα βασικά αγαθά θα φτάσει στο τέλος του χρόνου το 15%. Συνεπώς, θεωρούμε αδιανόητο η κυβέρνηση να μην υιοθετεί την πρότασή μας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% ώστε να στηριχθεί η μεσαία τάξη και τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.
Ο κ. Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν υιοθετούν αυτήν την πολιτική μιλώντας για ''λεφτόδεντρο''. Συγχρόνως όμως αποδεικνύουν ότι προτεραιότητά τους είναι να δίνουν λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους. Έχουν δώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον προηγούμενο μήνα στους παραγωγούς ενέργειας και στους προμηθευτές από το κρατικό προϋπολογισμό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προσθέτοντας ότι «ήδη γίνεται μεγάλη δημοσιονομική επέκταση. Ας γίνει σωστά για να στηρίξουμε εκείνους, που περνούν πάρα πολύ δύσκολα αυτή την περιπέτεια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.