Πολιτικη & Οικονομια

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με πατερίτσες ο Νίκος Ανδρουλάκης (εικόνα)

Νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία των καταναλωτών ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Πρωτοβουλία για σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.
Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Νίκο Ανδρουλάκη βρέθηκε στα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού © Eurokinissi / Μιχάλης Καραγιάννης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Πρωτοβουλία για σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Δε δείχνει να πτοείται από τον τραυματισμό που υπέστη προ μηνός σε αγώνα μπάσκετ ο Νίκος Ανδρουλάκης. Χρησιμοποιώντας πατερίτσες, λόγω της επέμβασης στην οποία υπεβλήθη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην έδρα του προεδρείου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου ανακοίνωσε τις προτάσεις του κόμματος για την προστασία των καταναλωτών και τη στήριξη των νοικοκυριών.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να υπάρξει ένα νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή.

Συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη, τον Υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης, Απόστολο Πάνα και τον Εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Μάντζο ενημερώθηκαν για τους ελέγχους που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και για τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% δεδομένων των ανατιμήσεων που καταγράφονται και επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

«Θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία το επόμενο χρονικό διάστημα για να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο διασφάλισης των καταναλωτών στην Ελλάδα σε σχέση με τον έλεγχο της αγοράς.  Επίσης, είδαμε ότι η αύξηση στα βασικά αγαθά θα φτάσει στο τέλος του χρόνου το 15%. Συνεπώς, θεωρούμε αδιανόητο η κυβέρνηση να μην υιοθετεί την πρότασή μας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% ώστε να στηριχθεί η μεσαία τάξη και τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. 

Ο κ. Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν υιοθετούν αυτήν την πολιτική μιλώντας για ''λεφτόδεντρο''.  Συγχρόνως όμως αποδεικνύουν ότι προτεραιότητά τους είναι να δίνουν λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους. Έχουν δώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον προηγούμενο μήνα στους παραγωγούς ενέργειας και στους προμηθευτές από το κρατικό προϋπολογισμό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προσθέτοντας ότι «ήδη γίνεται μεγάλη δημοσιονομική επέκταση. Ας γίνει σωστά για να στηρίξουμε εκείνους,  που περνούν πάρα πολύ δύσκολα αυτή την περιπέτεια».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.