Πολιτικη & Οικονομια

Πλεύρης: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Επανεξετάζεται το ζήτημα με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Θάνος Πλεύρης - Κορωνοϊός: Ο υπουργός Υγείας για το πρόστιμο στους άνω των 60 και τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε ότι διαγράφονται τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, που τελικά εμβολιάστηκαν.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1, η διαγραφή προστίμου αφορά περίπου 300.000 πολίτες, οι οποίοι τελικά έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Ο υπουργός τόνισε ότι το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Πλεύρης: Από τι θα εξαρτηθεί η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μέχρι το τέλος του έτους θα επανεξεταστεί και το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών. «Αν δεν επιστρέψουν άμεσα, πάμε για μετά τις 31 Δεκεμβρίου για επανεξέταση της υπόθεσης», είπε ο κ. Πλεύρης στη συνέντευξή του. Η απόφαση θα εξαρτηθεί από το επιδημιολογικά δεδομένα τις επόμενης εβδομάδας και τα σενάρια για τον χρόνο επιστροφής τους είναι δύο:

  • Το ένα προσδιορίζει το χρόνο στον Νοέμβριο,
  • Το δεύτερο προσδιορίζει τον χρόνο επιστροφής στα τέλη του χρόνου.

Να σημειωθεί ότι περίπου 6.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ τον Σεπτέμβριο του 2021 εκ των οποίων περίπου οι μισοί επέστρεψαν στην πορεία, καθώς εμβολιάστηκαν. Σήμερα, εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας βρίσκονται 2.100 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κυρίως νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Θάνος Πλεύρης Προσωπικός γιατρός, ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και πρόστιμα @ANT1 TV 7.10.2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ