Πολιτικη & Οικονομια

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιστρέφει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η επανένταξη του βουλευτή στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο λόγος διαγραφής του

O Παναγιώτης Κουρουμπλής επανεντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η οποία επικαλείται πηγές από την Κουμουνδούρου, έχουν ήδη σταλεί σχετικές επιστολές προς τον πρόεδρο της Βουλής, τόσο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, όσο και από τον βουλευτή, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε τεθεί εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον περασμένο Δεκέμβριο, από τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω των αναφορών του στους θανάτους εκτός ΜΕΘ. Πλέον, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αριθμεί 86 βουλευτές, ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές μειώθηκαν σε 3. 

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Οι δηλώσεις που οδήγησαν στη διαγραφή

Τον Δεκέμβριο του 2021 οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή προκάλεσαν τη διαγραφή του. Ο βουλευτής είχε κατηγορήσει τότε την κυβέρνηση ότι δολοφονεί χιλιάδες στις ΜΕΘ. «Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί για αυτά», είπε ο Π. Κουρουμπλής, και φώναξε: «Ντροπή, αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι».

Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη, λέγοντας: «Σας παρακαλώ, ανακαλέστε».

«Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.