Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας»

«Ελλάδα και ΕΕ στέκονται σταθερά με την Ουκρανία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας» σημείωσε ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο Twitter, τονίζοντας τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία

Ο κ. Μητσοτάκης, στην ανάρτηση του στα αγγλικά, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «υπονομεύει τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες και παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα της Ουκρανίας για ανεξαρτησία και κυριαρχία» και κατέληξε επισημαίνοντας με έμφαση: «Η Ελλάδα και η ΕΕ στέκονται σταθερά με την Ουκρανία».

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για την παράνομη προσάρτηση στη Ρωσία των 4 περιοχών της Ουκρανίας

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση προσάρτησης των κατεχομένων εδαφών της Ουκρανίας από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει αυτήν την απόφαση. Αναλυτικά:

«Η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων, από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εδαφών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η απόφαση αυτή είναι παράνομη, καθώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και άκυρη. Η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει.

» Η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει, ως βασική αρχή, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών. Θα συνεχίσει να εργάζεται για την απονομή δικαιοσύνης, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ