Πολιτικη & Οικονομια

Στη Βουλή η τροπολογία για μετεγγραφή Ελλήνων φοιτητών από την Ουκρανία

Ποια είναι η προϋπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου
Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου © TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Έλληνες φοιτητές από την Ουκρανία: Η μετεγγραφή τους στα ελληνικά ΑΕΙ και οι προβλέψεις τροπολογίας του Υπ. Παιδείας.

Τη μετεγγραφή Ελλήνων φοιτητών από τα Πανεπιστήμια της Ουκρανίας ορίζει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Παιδείας. 

Συγκεκριμένα, αφορά Έλληνες φοιτητές που φοιτούσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εξακολουθούν να φοιτούν το 2022-2023 σε Πανεπιστήμια της Ουκρανίας, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν τη μετεγγραφή τους στο αντίστοιχο Τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) στη χώρα μας. Η μετεγγραφή πραγματοποιείται χωρίς εξετάσεις και καθ' υπέρβαση του προβλεπόμενου μετεγγραφόμενων ανά Τμήμα.

Προϋπόθεση για τη μετεγγραφή σε ελληνικό Α.Ε.Ι. είναι η υποβολή αναλυτικού πιστοποιητικού σπουδών από το Ιδρυμα προέλευσης και κάθε άλλου δικαιολογητικού που κρίνεται αναγκαίο.

Οι φοιτητές που μετεγγράφονται έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις τους με τους φοιτητές των Τμημάτων υποδοχής.

Η παραπάνω τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που συζητιέται και ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, με τίτλο «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ