Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Παπανδρέου: «Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν ΠΑΣΟΚ του '74 ούτε καν του '81»

Όσα είπε ο συγγραφέας και γιος του Ανδρέα Παπανδρέου σε συνέντευξή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Παπανδρέου
Νίκος Παπανδρέου © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκος Παπανδρέου: Η θέση του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και τα δημοσκοπικά ευρήματα για τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Νίκος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ σχολίασε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν φράσεις που θυμίζουν το ΠΑΣΟΚ του 1974 και αναφέρθηκε στην εκλογική νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία, τα ελληνοτουρκικά και το νέο του βιβλίο «Έρωτες στο παρασκήνιο».

«Τα πράγματα είναι γενικώς ρευστά στο πολιτικό σύστημα. Θέλω να έχω την ελπίδα ότι μέχρι τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει και για αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι», είπε για τα δημοσκοπικά ευρήματα και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Παπανδρέου. «Αυτοί που έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που δεν έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι έχουν μείνει, έστω αυτό το 12% δεν θέλει να πάει το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει σύγκλιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε καθόλου δημοκρατικές διαδικασίες. Πιστεύω ότι όλοι οι μεγάλοι ηγέτες ανήκουν στον κόσμο. Αν ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου και μπορεί να πάρει από αυτό... Πολλές φορές ακούω προτάσεις που πολλές φορές θα έλεγε το ΠΑΣΟΚ του '74 και όχι το ΠΑΣΟΚ του '81», είπε ο Νίκος Παπανδρέου. 

Νίκος Παπανδρέου: Η νίκη Μελόνι και το «δέσιμο» της Ιταλίας με τη Δύση

O Νίκος Παπανδρέου ανέφερε για τη νίκη της Μελόνι ότι «ίσως έχει γίνει πολύς θόρυβος χωρίς λόγο. Ο θόρυβος αξίζει, ίσως χωρίς λόγο με την έννοια ότι οι βασικοί παράμετροι, βασικοί παίκτες στην Ευρώπη σήμερα είναι και ήταν πάντα Γαλλία και Γερμανία. Άρα αν η Γαλλία αρχίσει και πάει προς τα εκεί θα έχουμε ένα πρόβλημα. Πού πάει η Ευρώπη. Αν πάει η Γαλλία ακροδεξιά, πάει στα άκρα ή στο λαϊκισμό της ψευτο-αριστεράς. Η Ιταλία είναι πολύ δεμένη με τη Δύση. Δεν είναι δυνατή χώρα γιατί χρωστάει, νομίζω 2,5 τρισ., άρα δεν έχει πολλές επιλογές. Τώρα η αντίδραση του κόσμου είναι ότι ψάχνει μια λύση και κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς, διαφορετικότητα εξέφρασε η Μελόνι. Και έπαιξε πάρα πολύ το χαρτί των μεταναστών που πρέπει να δούμε γιατί ο κόσμος φοβάται. Δεν είναι εκεί να πούμε ότι είναι ρατσιστής. Ο καθένας και στην Ελλάδα έχουμε το θέμα. Υπάρχει φόβος για την αλλαγή της Ευρώπης από τους μετανάστες». 

Νίκος Παπανδρέου: «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να βρει αφήγημα ούτε για τον λαό του»

Για το θέμα της Τουρκίας και τον ελληνικό εξοπλισμό τόνισε ότι «δεν είναι ότι είναι κάτι κρυφό, οπότε είναι πολύ δύσκολο να κινηθεί η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας. Έχουμε και μια χώρα απέναντί μας που έχει μπει στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Αρμενία και βομβαρδίζει τακτικά τους Κούρδους μέσα στην Ανατολή. Μια δημοκρατική χώρα της Ευρώπης με μια άλλη χώρα που δεν είναι δημοκρατική, άρα δεν μιλάμε για ίσα ίσα πολιτεύματα. Μόνο μετά τις εκλογές θα τα βρούμε με την Τουρκία. Πιστεύω ότι του Ερντογάν δεν του «βγαίνουν», δεν μπορεί να βρει αφήγημα ούτε για τον λαό του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ