- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Παπανδρέου: «Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν ΠΑΣΟΚ του '74 ούτε καν του '81»
Όσα είπε ο συγγραφέας και γιος του Ανδρέα Παπανδρέου σε συνέντευξή του
Νίκος Παπανδρέου: Η θέση του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και τα δημοσκοπικά ευρήματα για τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ σχολίασε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν φράσεις που θυμίζουν το ΠΑΣΟΚ του 1974 και αναφέρθηκε στην εκλογική νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία, τα ελληνοτουρκικά και το νέο του βιβλίο «Έρωτες στο παρασκήνιο».
«Τα πράγματα είναι γενικώς ρευστά στο πολιτικό σύστημα. Θέλω να έχω την ελπίδα ότι μέχρι τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει και για αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι», είπε για τα δημοσκοπικά ευρήματα και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Παπανδρέου. «Αυτοί που έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που δεν έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι έχουν μείνει, έστω αυτό το 12% δεν θέλει να πάει το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει σύγκλιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε καθόλου δημοκρατικές διαδικασίες. Πιστεύω ότι όλοι οι μεγάλοι ηγέτες ανήκουν στον κόσμο. Αν ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου και μπορεί να πάρει από αυτό... Πολλές φορές ακούω προτάσεις που πολλές φορές θα έλεγε το ΠΑΣΟΚ του '74 και όχι το ΠΑΣΟΚ του '81», είπε ο Νίκος Παπανδρέου.
Νίκος Παπανδρέου: Η νίκη Μελόνι και το «δέσιμο» της Ιταλίας με τη Δύση
O Νίκος Παπανδρέου ανέφερε για τη νίκη της Μελόνι ότι «ίσως έχει γίνει πολύς θόρυβος χωρίς λόγο. Ο θόρυβος αξίζει, ίσως χωρίς λόγο με την έννοια ότι οι βασικοί παράμετροι, βασικοί παίκτες στην Ευρώπη σήμερα είναι και ήταν πάντα Γαλλία και Γερμανία. Άρα αν η Γαλλία αρχίσει και πάει προς τα εκεί θα έχουμε ένα πρόβλημα. Πού πάει η Ευρώπη. Αν πάει η Γαλλία ακροδεξιά, πάει στα άκρα ή στο λαϊκισμό της ψευτο-αριστεράς. Η Ιταλία είναι πολύ δεμένη με τη Δύση. Δεν είναι δυνατή χώρα γιατί χρωστάει, νομίζω 2,5 τρισ., άρα δεν έχει πολλές επιλογές. Τώρα η αντίδραση του κόσμου είναι ότι ψάχνει μια λύση και κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς, διαφορετικότητα εξέφρασε η Μελόνι. Και έπαιξε πάρα πολύ το χαρτί των μεταναστών που πρέπει να δούμε γιατί ο κόσμος φοβάται. Δεν είναι εκεί να πούμε ότι είναι ρατσιστής. Ο καθένας και στην Ελλάδα έχουμε το θέμα. Υπάρχει φόβος για την αλλαγή της Ευρώπης από τους μετανάστες».
Νίκος Παπανδρέου: «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να βρει αφήγημα ούτε για τον λαό του»
Για το θέμα της Τουρκίας και τον ελληνικό εξοπλισμό τόνισε ότι «δεν είναι ότι είναι κάτι κρυφό, οπότε είναι πολύ δύσκολο να κινηθεί η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας. Έχουμε και μια χώρα απέναντί μας που έχει μπει στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Αρμενία και βομβαρδίζει τακτικά τους Κούρδους μέσα στην Ανατολή. Μια δημοκρατική χώρα της Ευρώπης με μια άλλη χώρα που δεν είναι δημοκρατική, άρα δεν μιλάμε για ίσα ίσα πολιτεύματα. Μόνο μετά τις εκλογές θα τα βρούμε με την Τουρκία. Πιστεύω ότι του Ερντογάν δεν του «βγαίνουν», δεν μπορεί να βρει αφήγημα ούτε για τον λαό του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη διαθεσιμότητά του για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όσο και στη Βουλή
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από τον χρόνο εργασίας
Τα σενάρια που εξετάζονται σε περίπτωση παρατεταμένης κρίσης
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.