Πολιτικη & Οικονομια

Η ΝΔ κλείνει την «πόρτα» σε Βελόπουλο για συγκυβέρνηση

Τι δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου «ξεκάθαρα και κατηγορηματικά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
velopoulos.jpg
Κυριάκος Βελόπουλος © EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο Γιάννης Οικονόμου σε νέες του δηλώσεις ξεκαθάρισε πως η «πόρτα» για τυχόν συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Βελόπουλο έχει κλείσει αφού η Νέα Δημοκρατία έχει στόχο την αυτοδυναμία.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς εκ νέου εάν χάριν της σταθερότητας η ΝΔ εξετάζει την πιθανότητα να συμπράξει μετεκλογικά με την Ελληνική Λύση, απάντησε:

«Δεν την εξετάζει καθόλου. Να είμαι σαφής και κατηγορηματικός. Για να συνεργαστείς με κάποιον πρέπει να έχεις έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή σε θέματα αρχών, αξιών και προγραμματικά. Τέτοιος κοινός παρονομαστής με τον κ.Βελόπουλο δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να κοιτάζει ο ένας στη δύση και ο άλλος στην ανατολή. Συνεπώς, ούτε το σκέφεται η κυβέρνηση, ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο» και πρόσθεσε:

«Δεν θεωρούμε ότι, μέσα στο πλάισιο της ενισχυμένης αναλογικής της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, η ΝΔ θα χρειαστεί άλλο κόμμα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες.

«Θα καταθέσουμε τα αποτελέσματα της δουλειά μας, έχουμε εμπιστοσύνη στην αξιολόγηση τους και πιστέυουμε ότι θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ξανασχηματίσουμε κυβέρνηση, όπως αυτή από το 2019. Δεν υπάρχει κάποιο σημάδι στον ορίζοντα, που να δείχνει ότι με ενισχυμένη αναλογική ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι εφικτός».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ