Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε Έλληνα ταξιτζή στη Νέα Υόρκη - «Πού ’σαι ρε μεγάλε;»

Ο διάλογός τους

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Έλληνα ταξιτζή στη Νέα Υόρκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Έλληνα ταξιτζή στη Νέα Υόρκη © Instagram / kyriakos_

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με Έλληνα ταξιτζή στη Νέα Υόρκη - Ο διάλογός τους και το βίντεο στο Instagram

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ενώ περπατούσε στον δρόμο συνάντησε έναν Έλληνα ταξιτζή, που τον κάλεσε κοντά του και είχαν έναν σύντομο διάλογο. 

«Πατριώτη, έλα να σε χαιρετήσω», είπε ο ομογενής στον Έλληνα πρωθυπουργό, που έσπευσε να τον χαιρετίσει. «Πού  σαι, ρε μεγάλε; Από πού είσαι εσύ;» είπε ο Μητσοτάκης στον ταξιτζή, με τον ομογενή να του απαντά ότι κατάγεται από την Τρίπολη και ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ εδώ και 50 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός ανάρτησε βίντεο με τη συνάντηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας «έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στις ΗΠΑ».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πρώτη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη

Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη ήταν με τον πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα που αντικατοπτρίζει την στρατηγική σχέση των δύο χωρών. Οι δυο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς πολιτικές, αμυντικές και οικονομικές σχέσεις, την πορεία των τριμερών σχημάτων συνεργασίας και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο (σχήμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ), με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ισραηλινό ομόλογό του για την ακραία επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία, υπογραμμίζοντας ότι υπονομεύουν τη σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ προς όφελος των δύο λαών, εργαζόμενοι παράλληλα για την εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας που θα ενισχύσει την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ