Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε Έλληνα ταξιτζή στη Νέα Υόρκη - «Πού ’σαι ρε μεγάλε;»
Ο διάλογός τους


Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με Έλληνα ταξιτζή στη Νέα Υόρκη - Ο διάλογός τους και το βίντεο στο Instagram
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ενώ περπατούσε στον δρόμο συνάντησε έναν Έλληνα ταξιτζή, που τον κάλεσε κοντά του και είχαν έναν σύντομο διάλογο.
«Πατριώτη, έλα να σε χαιρετήσω», είπε ο ομογενής στον Έλληνα πρωθυπουργό, που έσπευσε να τον χαιρετίσει. «Πού ’σαι, ρε μεγάλε; Από πού είσαι εσύ;» είπε ο Μητσοτάκης στον ταξιτζή, με τον ομογενή να του απαντά ότι κατάγεται από την Τρίπολη και ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ εδώ και 50 χρόνια.
Ο πρωθυπουργός ανάρτησε βίντεο με τη συνάντηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας «έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στις ΗΠΑ».
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πρώτη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη
Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη ήταν με τον πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα που αντικατοπτρίζει την στρατηγική σχέση των δύο χωρών. Οι δυο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς πολιτικές, αμυντικές και οικονομικές σχέσεις, την πορεία των τριμερών σχημάτων συνεργασίας και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο (σχήμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ), με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ισραηλινό ομόλογό του για την ακραία επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία, υπογραμμίζοντας ότι υπονομεύουν τη σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ προς όφελος των δύο λαών, εργαζόμενοι παράλληλα για την εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας που θα ενισχύσει την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποπομπή του
Mε φόντο τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί
Οι συζητήσεις από το ξενοδοχείο King George
Ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε την ανακοίνωση του Χρήστου Τριαντόπουλου
Το κινεζικό chatbox έχει ήδη απαγορευτεί στην Ιταλία
Διακυβεύονται πολλά επιμέρους ζητήματα, και εν γένει το φιλελεύθερο δημοκρατικό υπόδειγμα
«Όφειλε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης να είναι ο θεματοφύλακας του νόμου»
Δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το τέλος της τρίτης ψηφοφορίας
Οι πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν διευρύνουν κατά πολύ το πλαίσιο εφαρμογής του, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών
24ωρη λειτουργία δομής φιλοξενίας, StreetWork και τηλεφωνικού κέντρου
Στις περιοχές που επλήγησαν από την απολιγνιτοποίηση
Ξανά 160 ψήφους ο Τασούλας
«Όλα έχουν τεθεί υπόψη του ανακριτή», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίσημη τοποθέτησή του
Τι απαιτείται για να εκλεγεί
Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα
Tι ανέφερε νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Οκτώ μέρες μετά την αρχειοθέτηση των νέων μηνύσεων που είχαν κατατεθεί
«Τα στοιχεία μας κάνουν να είμαστε σίγουροι» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά, επισημαίνεται μεταξύ άλλων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.