- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
HELLENiQ ENERGY το νέα όνομα των ΕΛΠΕ - «Γεφυρώνει το χθες με το σήμερα»
Η αναφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες
HELLENiQ ENERGY: Αλλαγή ονόματος για τα ΕΛΠΕ - Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και η νέα εποχή
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας των ΕΛΠΕ σε HELLENiQ ENERGY. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ανδρέας Σιάμισιης, στις πρώτες του δηλώσεις, έκανε λόγο για «νέα ταυτότητα που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα».
«Το νέο όνομα σηματοδοτεί την αλλαγή της στρατηγικής και αγκαλιάζει όλες μας τις δραστηριότητες. Η κατεύθυνση στην οποία πηγαίνουμε απέχει 20-30 χρόνια από σήμερα. Κατά τη μεταβατική περίοδο θα πρέπει να έχουμε ασφαλή πρόσβαση στα πετρελαιοειδή με όσο το δυνατόν χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η αλλαγή δεν είναι απλή, θα χρειαστεί να λάβουμε γενναίες αποφάσεις», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης απευθυνόμενος στους μετόχους. Ακόμη, ο κ. Σιάμισιης έκανε αναλυτική αναφορά στη συνεισφορά του ομίλου στην οικονομία, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει το 1% του ΑΕΠ, το 12% των εξαγωγών και το 5% των φορολογικών εσόδων ενώ ένας στους 135 εργαζόμενους στη χώρα έχει άμεσα ή έμμεσα σχέση με τα ΕΛΠΕ.
Αναφέρθηκε επίσης στις έρευνες για υδρογονάνθρακες εκφράζοντας την ελπίδα, «τους επόμενους 12 μήνες να έχουμε έναν δεύτερο κύκλο ερευνών στα θαλάσσια μπλοκ που έχουμε και να δούμε αν υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων στην Ελλάδα ή όχι». Παρουσίασε δε τις προκλήσεις που γεννά η πράσινη μετάβαση τονίζοντας ότι όποιος αγνοήσει τις αλλαγές, σε κάποια χρόνια θα βρεθεί εκτός αγοράς.
«Έχουμε πίσω μας 64 χρόνια υποδειγματικής πορείας. Η νέα ταυτότητα γεφυρώνει το χθες με το αύριο της ενέργειας», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Παπαθανασίου. Σημείωσε ακόμη «οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη των νοικοκυριών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς η κρίση και η προσπάθεια της ΕΕ να εξασφαλίσει αυτονομία και απεξάρτηση από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας, δημιουργούν νέα δεδομένα».
Στη γενική συνέλευση μετείχαν εκπρόσωποι του 84,92 % του μετοχικού κεφαλαίου της HELLENiQ ENERGY.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.