Πολιτικη & Οικονομια

Ειδικό Δικαστήριο: Διεκόπη η δίκη Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη για τις 22 Σεπτεμβρίου

Τι ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος - Ελένη Τουλουπάκη
© EUROKINISSI

Πρώτες ενστάσεις στο ειδικό δικαστήριο για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Ελένη Τουλουπάκη. Διακοπή της δίκης για τις 22 Σεπτεμβρίου.

Διεκόπη η δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών για την ερχόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, στις 15:00.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, καλείται να τοποθετηθεί επί των δικονομικών αιτημάτων που τέθηκαν κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Ειδικότερα, θα απαντήσει στο κατά πόσο θα ζητηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο στο οποίο θα αναγράφεται αν την περίοδο της κλήρωσης από τη Βουλή (Ιούλιος 2022), ένας δικαστής, ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος της πρώην εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, έθεσε θέμα «κακής σύνθεσης» του Ειδικού Δικαστηρίου και ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση μέχρι να προσκομιστεί στο δικαστήριο το σχετικό έγγραφο της αναρρωτικής άδειας και στη συνέχεια, ανάλογα με το περιεχόμενό του, να υποβληθεί σχετική ένσταση μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι όταν η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη προσήλθε στον Άρειο Πάγο, οι δικηγόροι της έκαναν δηλώσεις, επισημαίνοντας: «Περιμένουμε σήμερα από τους ανώτατους δικαστές του ειδικού δικαστηρίου μια απόλυτα δίκαιη δίκη. Σε αυτήν την περίπτωση η αθώωση της κας Τουλουπάκη είναι μονόδρομος».

"Η αθώωση της κυρίας Τουλουπάκη είναι μονόδρομος"

Από τη μεριά του ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προσερχόμενος στο ειδικό δικαστήριο, έκανε λόγο για «πολιτικούς απατεώνες» που τον στοχοποίησαν.

"Η αθώωση της κυρίας Τουλουπάκη είναι μονόδρομος"

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ