Πολιτικη & Οικονομια

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ξαναγράφει την Ιστορία: Η Ελλάδα ψεύδεται για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα ψεύδεται για τη Μικρασιατική Καταστροφή
Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EPA/STR

Ελληνοτουρκικά - Νέα ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας: Ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή - Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σε μία ανακοίνωση που δίνει συνέχεια στην ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα προχώρησε το τουρκικό ΥΠΕΞ, που μιλά για «μη ρεαλιστικές δηλώσεις» της Ελλάδας για τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ επαναφέρει τη συζήτηση για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της "εισβολής" στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα» συνεχίζει η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλούμενο το άρθρο 59 στη Συνθήκη της Λωζάνης στο οποίο αναφέρεται σύμφωνα με την Άγκυρα, ότι «η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πράξεις του ελληνικού στρατού στην Ανατολία αντίθετα με το Πολεμικό Δίκαιο» κάνοντας λόγο για μαζικές δολοφονίες και καταστροφές στην Ανατολία. «Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις» υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωσή του.

Ελληνοτουρκικά: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μεταναστευτικό»

Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει τους συνεχώς διαψευόμενους ισχυρισμούς της Άγκυρας για το μεταναστευτικό αναφέροντας ότι «όλος ο κόσμος παρακολουθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μαθήματα από την Ιστορία και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις βάρβαρες πράξεις της, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες και παιδιά, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα με ψέματα, τα μαύρα σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιεί την κοινή λογική και να σταματήσει να υποδαυλίζει το μίσος μέσα από παραποίηση των γεγονότων».

toyrkia-anakoinosi

ΠΡΟΣΦΑΤΑ