Συντάξεις Οκτωβρίου 2022: Πότε πληρώνονται ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Οι ημερομηνίες
Συντάξεις Οκτωβρίου 2022: Οι πληρωμές ανά Ασφαλιστικό Ταμείο και οι ημερομηνίες
Οι συντάξεις Οκτωβρίου 2022 πληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου από τον ΕΦΚΑ.
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και θα εγκρίνει την εισήγηση με το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:
- Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
- Στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
- Στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Συντάξεις: Έρχεται τριπλή αύξηση
Αυξήσεις στις συντάξεις τους από το 2023 θα δουν οι περισσότεροι συνταξιούχοι, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις αυτές ήταν δεδομένες και δεν προέκυψαν λόγω κρίσης. Αν και δεν διευκρίνισε το ύψος των αυξήσεων, καθώς καθορίζεται από το ποσοστό του ΑΕΠ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα αφορά όλους τους συνταξιούχους, πλην εκείνων που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά. Αυτοί, όπως είπε, θα «ροκανίσουν» την προσωπική διαφορά και θα είναι σε ευμενή θέση για την επόμενη αύξηση.
Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και έμμεση αύξηση στις συντάξεις μέσω της κατάργησης της έκτατης εισφοράς αλληλεγγύης σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Σημειώσε ότι θετικά επηρεάζονται αυτοί που έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι. Μια τρίτη αύξηση στις συντάξεις θα προέλθει από την τέταρτη δόση επανυπολογισμού συντάξεων του νόμου Βρούτση, που σημαίνει ότι άλλοι 150.000 συνταξιούχοι με ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 έτη θα δουν αύξηση. Όπως είπε ο υπουργός, κάποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν και τις τρεις αυξήσεις.
Σημείωσε ότι πρόκειται για μόνιμες αυξήσεις και υπογράμμισε ότι θα υπήρχαν μεγαλύτερα περιθώρια για αυξήσεις, «αν δεν είχαμε την συμφορά με την ενεργειακή κρίση». Για τις οφειλές στον ΕΦΚΑ ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες. Για την έκδοση συντάξεων ανέφερε ότι μόνο στους τελευταίους 18-19 μήνες, έχουν εκδοθεί 400.000 κύριες συντάξεις.
Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι από την 1/1/23 θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού με διάλογο με τους φορείς. Αυτή, όπως είπε, θα ανακοινωθεί μέσα στους πρώτους 3-4 μήνες του 2023. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βλέπει τις αντοχές των επιχειρήσεων, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων. Σημειώσε πως παρατηρούνται και αυξήσεις στους ενδιάμεσους μισθούς της τάξεως του 15%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.