Πολιτικη & Οικονομια

Γιάννης Ρουμπάτης: Χαλκευμένα τα αποσπάσματα της κατάθεσής μου στην Εξεταστική

Κάνει λόγο για ρεσιτάλ παραπληροφόρησης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις
Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιάννης Ρουμπάτης: Η δήλωση για τα αποσπάσματα της κατάθεσής του στον Τύπο - Όσα είπε στην εξεταστική και η δήλωση για Σ. Πιτσιόρλα

Μετά από τη δημοσιοποίηση σημείων από την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, υποστηρίζει ότι τα αποσπάσματα που διακινούνται στον Τύπο είναι χαλκευμένα, ενώ κάνει λόγο για ρεσιτάλ παραπληροφόρησης. 

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ρουμπάτης διαψεύδει ότι κατέθεσε πως «με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα». Ακόμη, ο κ. Ρουμπάτης σημείωσε ότι «ουδέποτε στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε Συριακά Κεφαλαία που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο. Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι». 

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Ρουμπάτη 

«Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι: με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα. Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να το στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

» Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο. Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφαλαία» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο. Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι. Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

» Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης, η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».

Εξεταστική Γ. Ρουμπάτης: Καμία επισύνδεση πολιτικού δεν είναι νόμιμη | 14/9/22 | ΕΡΤ

Στέργιος Πιτσιόρλας: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή του - Η απάντηση στον Γιάννη Ρουμπάτη 

Με δήλωσή του την Τετάρτη, αλλά και μέσα από τη συνέντευξή του στον ΣΚΑϊ το πρωί της Πέμπτης (15/9), ο Στέργιος Πιτσιόρλας έκανε γνωστή την πρόσθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση παρακολούθησής του. 

«Μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για την δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο κύριος Ρουμπάτης -σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ- παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθηση μου και χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Επίσης, ενημερώνει: «Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες για αυτήν την απίστευτη ιστορία».

Σ. Πιτσιόρλας: "Θα κάνω μήνυση στον Ρουμπάτη για την παρακολούθηση μου επί κυβέρνησης Σύριζα"

ΠΡΟΣΦΑΤΑ