Πολιτικη & Οικονομια

Στέλιος Πέτσας: Η συγγνώμη για την «ατυχή» δήλωση (βίντεο)

Η φράση «όποιο νοικοκυριό δεν προσαρμόζεται στα νεα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει» και οι αντιδράσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Στέλιος Πέτσας ζήτησε συγγνώμη για τη φράση του για τα νοικοκυριά και την ενεργειακή κρίση, κάνοντας λόγο για «αποσπασματική προβολή που διαστρεβλώνει την αλήθεια».

Ο Στέλιος Πέτσας ζήτησε συγγνώμη για την πρόσφατη δήλωσή του που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στα ενεργειακά, είχε πει: «Όποιο νοικοκυριό, στην Ελλαδα, δεν προσαρμόζεται στα νεα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει».

Η φράση αυτή που χρησιμοποίησε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media σε μια χρονική περίοδο που τα νοικοκυριά συνεχίζουν να δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση.

Για το θέμα αυτό έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί, η οποία «επιδοτεί τους κερδοσκόπους» και αφήνει «ανεξέλεγκτη την ακρίβεια».

Η συγγνώμη Πέτσα

Σε ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται από βίντεο, ο κ. Πέτσας αναφέρει: «Χθες έκανα μια ατυχή δήλωση. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου, κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη».

Και προσθέτει: «Όπως και από τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα, αντί να προβάλλουν την επιτυχημένη παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το τεράστιο κυβερνητικό έργο για την στήριξη της κοινωνίας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση ενωμένοι».

Τα πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Πέτσα

Σε δήλωσή του σχετικά με τα όσα είχε πει ο Στέλιος Πέτσας ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε:

«Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: "Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει". Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια».

Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Πέτσας, στην πρώτη του αντίδραση μετά τις αντιδράσεις για τη φράση «όποιο νοικοκυριό στην Ελλάδα δεν προσαρμόζεται στα νέα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει» είχε κάνει λόγο για «αποσπασματική προβολή που διαστρεβλώνει την αλήθεια».

«Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση» είχε εξηγήσει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Στέλιος Πέτσας μετά τη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 την Τρίτη (13/9), το πρωί.

«Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης» είχε προσθέσει.