Πολιτικη & Οικονομια

Η κατάθεση Ρουμπάτη στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις

Τι είπε για την υπόθεση Πιτσιόρλα- Σαγιά και τις αποκαλύψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Με την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη συνεχίζει τις εργασίες της με την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο πρώην διοικητής σε ερωτήσεις που δέχθηκε, παρότι δεν επικαλέστηκε το απόρρητο, αρνήθηκε να απαντήσει. Ειδικότερα, φέρεται να μην έχει δώσει απαντήσεις για τις συνομιλίες του με τον πρώην πρωθυπουργό για την υπόθεση Πιτσιόρλα- Σαγιά, λέγοντας πως πρόκειται για ιδιωτικές συνομιλίες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως έδωσε απαντήσεις και σε ερωτήματα για τις αποκαλύψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας είχε στην κατοχή του απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, λέγοντας πως «μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί και όχι».

Ακόμη, παρουσιάζεται να είπε στην Εξεταστική ότι «δεν ισχύει το απόρρητο στην επιτροπή» και πως «υιοθέτησε την άποψη Βενιζέλου πως η επισύνδεση σε βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι νόμιμη». Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, στη συνέχεια, επεσήμανε πως «ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλα τα σημαντικά ζητήματα, άλλοτε προφορικά και άλλοτε με σημείωμα».

Σχετικά με τα αρχεία των επισυνδέσεων, οι πηγές αναφέρουν πως παραδέχθηκε ότι καταστρέφονται μετά το γέμισμα του δίσκου συνήθως μετά από δύο χρόνια. Ωστόσο, εκτίμησε πως «υπάρχουν και γραπτές σημειώσεις» ενώ αποκάλυψε πως «ο χώρος που βρίσκονται οι φάκελοι είναι ειδικού χειρισμού και λίγοι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση σε αυτόν».

Στον σημερινό κατάλογο των μαρτύρων βρίσκεται και ο Παναγιώτης Κοντολέων, ο προσφάτως παραιτηθείς διοικητής της Υπηρεσίας, μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.