Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης για Κώστα Καζάκο: «Πληθωρική προσωπικότητα»

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Καζάκος
Ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Καζάκος © EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον Κώστα Καζάκο που πέθανε. Η ανάρτηση στο Twitter. Οι ανακοινώσεις από Λίνα Μενδώνη και Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Ο Κώστας Καζάκος πέθανε σε ηλικία 87 ετών. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε σημαντική παρουσία στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρεται στον θάνατο του Κώστα Καζάκου.

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κώστα Καζάκου» γράφει ο πρωθυπουργός στο Twitter.

Και προσθέτει: «Μιας πληθωρικής και δυναμικής προσωπικότητας, που υπήρξε διαρκώς παρούσα στην Τέχνη, όπως και στη δημόσια ζωή ως βουλευτής».

«Και από τις δύο θα λείψουν, τώρα, τόσο η επιβλητική του εμφάνιση, όσο και η χαρακτηριστική φωνή του» καταλήγει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Κώστα Καζάκο.

Ο Κώστας Καζάκος είχε κατέβει στις εθνικές εκλογές με το ΚΚΕ. Ειδικότερα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε βουλευτής ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποχαιρετά τον Κώστα Καζάκο - Οι ανακοινώσεις Μενδώνη και Γιατρομανωλάκη

Μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Κώστα Καζάκου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος, απόλυτα αφοσιωμένος στη θεατρική τέχνη. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του, τη δεκαετία του '50, ξεχώρισε, με τη χαρακτηριστική του αυστηρή και δυναμική προσωπικότητα και την άνεση του πρωταγωνιστή. Στοιχεία που έκαναν τον Κάρολο Κουν να τον επιλέξει και να του δώσει στέρεες βάσεις, δίνοντάς του σημαντικούς ρόλους σε σπουδαίες παραστάσεις του Θέατρου Τέχνης. Συνέχισε την πορεία του σε μεγάλους θιάσους, ερμηνεύοντας σπουδαίους ρόλους με εμβληματικό χαρακτήρα.

» Θα τον θυμόμαστε στον "Θάνατο του εμποράκου", την "Όπερα της πεντάρας", την "Αντιγόνη", τον "Βασιλιά Λιρ", τον "Προμηθέα Δεσμώτη", το "Περιμένοντας τον Γκοντό".

» Μαζί με την Τζένη Καρέζη υπήρξαν από τα κορυφαία ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, πρωταγωνιστώντας σε μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες και σε παραστάσεις που έχουν μείνει στην ιστορία της ελληνικής θεατρικής σκηνής, όπως το "Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το "Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ", το "Διαμάντια και Μπλουζ".

» Με την θεατρική του κληρονομιά, αλλά και με την έντονη και διαρκή πολιτική δράση του, ως μέλος του Κοινοβουλίου και ως ενεργός πολίτης, ο Κώστας Καζάκος αφήνει πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς, που με τη παρουσία του σφράγισε το ελληνικό θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Πολυβραβευμένος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με πλήθος άλλων διακρίσεων, και πάντοτε ενεργός στα θεατρικά δρώμενα, τόσο ως θιασάρχης, όσο και μέσα από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και την Πανελλήνια Ένωση Ελεύθερου Θεάτρου. Αποχαιρετούμε επίσης έναν αγωνιστή της δημοκρατίας, που τίμησε τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ