Πολιτικη & Οικονομια

Ανοίγει τις πύλες της η 86η ΔΕΘ – Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Στις 20:00 η ομιλία του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ θα παρουσιάσει τα μέτρα για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης στις 8 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» θα παρουσιάσει τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και τα μέτρα για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Οι εν λόγω εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα κινηθούν σε δύο άξονες. Αρχικά σε μέτρα άμεσης ανακούφισης όπως:

  • Στήριξη για όλους τους λογαριασμούς ρεύματος – κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας (με πριμ για όσους μειώνουν την κατανάλωση κατά 10%)
  • Διεύρυνση κριτηρίων για επίδομα θέρμανσης
  • Επιταγή ακρίβειας με επίκεντρο τους πιο ευάλωτους

Ο δεύτερος άξονας είναι τα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και περιλαμβάνουν:

  • 3η αύξηση κατώτατου μισθού
  • Σχέδιο φθηνή στέγη για όλους με έμφαση στους νέους
  • Αύξηση συντάξεων
  • Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει την ανάγκη αυτοδύναμης κυβέρνησης, εξηγώντας το βασικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών.

Η ΔΕΘ επέστρεψε

«Η ΔΕΘ επέστρεψε, η πόλη γιορτάζει ξανά», έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, καθώς είναι η πρώτη Έκθεση σε πλήρη λειτουργία μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Συμμετέχουν 1.500 εκθέτες, οι εκθεσιακοί χώροι είναι sold out και στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσει μία από τις καλύτερες ΔΕΘ της δεκαετίας.

Στην 86η ΔΕΘ, τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η αντιπροσωπεία της οποίας αποτελείται από 400 άτομα και 65 πολύ σημαντικές επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με αιχμή τους κλάδους διαχείρισης επενδύσεων, ενέργειας, τροφίμων-ποτών, άμυνας, διαστημικής τεχνολογίας, τουρισμού, ναυτιλιακών, real-estate κα. Της αποστολής των ΗΑΕ ηγείται ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Abdulla bin Touq Al Marri.

Εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετέχουν και άλλες 18 χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Λουξεμβούργο, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ, Ινδονησία, Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος, Γεωργία, Ρουμανία, Ινδία, Νεπάλ και Αίγυπτος.

Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος θα διεξαχθεί παράλληλα και το Thessaloniki Helexpo Forum με θεματικά πάνελ συζητήσεων για μεγάλα οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα.

Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ θα παρουσιαστεί κι ένα μεγάλο επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η 86η ΔΕΘ θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας είναι τις καθημερινές 16.00 - 22.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00 - 22.00.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ