Πολιτικη & Οικονομια

Πιερρακάκης για υποκλοπές: «Πρέπει να ερευνήσουμε τις πταίει»

«Να εξετάσουμε και το «τι πρέπει να γίνει» για να μην επαναληφθεί»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το ζήτημα των υποκλοπών.

Στο ζήτημα των υποκλοπών αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ειδικότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επέμεινε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει πλέγμα προστασίας όλων των πολιτών από παρακολουθήσεις από εδώ και πέρα, κάτι που πρέπει να είναι αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα. Πέρα από το να ερευνήσουμε "Τις πταίει;" πράγμα που θα κάνει η εξεταστική επιτροπή, πρέπει να εξετάσουμε και το "τι πρέπει να γίνει;" για να μην επαναληφθεί. Ήδη ένα σημαντικό βήμα είναι η επαναφορά δεύτερης εισαγγελικής υπογραφής για τις παρακολουθήσεις.

»Η Εξεταστική Επιτροπή θα παίξει ρόλο και σε αυτό. Τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης για να προστατευτεί; Πρέπει να επενδύσεις στον άνθρωπο. Χρειάζεται εκπαίδευση και αλλαγή κουλτούρας στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την τεχνολογία.

»Η ψηφιακή πολιτική είναι βαθιά κοινωνική πολιτική. Νιώθεις ασφαλής όταν μιλάς στο κινητό σου; Βεβαίως. Το συναρτώ όμως με όσα είπα πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά.