- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Η Τουρκία προκαλεί ένταση και υπονομεύει την ασφάλεια
Η νέα απάντηση του πρωθυπουργού στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν
Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τη Γαλλίδα ΥΠΕΞ Κατρίν Κολονά, είπε ότι η Τουρκία δεν σταματά να προκαλεί ένταση.
Νέο αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τα ελληνοτουρκικά έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη Γαλλίδα ΥΠΕΞ Κατρίν Κολονά στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.
Στον απόηχο των νέων προκλητικών δηλώσεων του Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ και αυτό δεν είναι φαντασίωση», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί ένταση, να υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δηλώσεις έκανε ο πρωθυπουργός και στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Σλοβακίας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι «απαράδεκτο να δεχόμαστε απειλές και αμφισβήτηση κυριαρχίας από χώρα του ΝΑΤΟ».
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κα Κολονά για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας και τις απειλές από επίσημα χείλη έναντι της ελληνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ότι η γειτονική χώρα προκαλεί ένταση, υπονομεύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και επανέλαβε την ανάγκη διαλόγου, βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, και της καλής γειτονίας.
Στη συνάντηση με την Κατρίν Κολονά συμμετείχαν, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, ο γενικός διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Λεωνίδας Ροκανάς, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα, και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.