Πολιτικη & Οικονομια

Ομόφωνη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο κατά του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου για τους βιασμούς

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα και η Ιερά Σύνοδος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θύελλα αντιδράσεων και καταδίκη των δηλώσεων του Μητροπολίτη Δωδώνης για τους βιασμούς
Μητροπολίτης Δωδώνης © ΕΡΤ

Θύελλα αντιδράσεων και καταδίκη των δηλώσεων του Μητροπολίτη Δωδώνης για τους βιασμούς.

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση και δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

Από τα μέλη της κυβέρνησης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για «αδιανόητη και καταδικαστέα» δήλωση. «Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού», σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο Twitter.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν στις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Χρυσόστομου ήταν ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού» έγραψε ο κ. Κικίλιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καταδίκασε κι αυτός με τη σειρά του τις οργιστικές δηλώσεις. «Χωρίς πολλά λόγια η δήλωση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη πρέπει να αποσυρθεί και να ζητήσει συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Απαράδεκτη η δικαιολόγηση πράξης βιασμού στην προσπάθεια να συνδεθεί με το ότι φταίει το θύμα. Αυτές οι απόψεις δυστυχώς όταν ακούγονται μας οδηγούν σε τέτοια εγκλήματα. Το να λέει κάποιος ότι βιάζεται μία γυναίκα γιατί το θέλει απέχει παντελώς από τη χριστιανική πίστη. Δεν έχω ακούσει από Ιεράρχη πιο απαράδεκτη δήλωση».

«Προς Σεβασμιότατο Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Δωδώνης: Ε όχι Σεβασμιότατε, γιατί αδικείτε τον εαυτό σας, αλλά κυρίως την Ορθόδοξη Εκκλησία, με τέτοιου είδους δηλώσεις;!» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη. 


 
Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου σημειώνει ότι «οι ανατριχιαστικες δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού και κυνηγιού μαγισσών».

«Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω. Ο βιασμός είναι έγκλημα, η αυτοδιαθεση του γυναικείου σώματος είναι δικαίωμα», υπογράμμισε.

«Ντροπή και θυμός για τη λογική που καλύπτει τους βιαστές και επιτίθεται στα γυναικεία δικαιώματα», γράφει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Oι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τις αμβλώσεις αποτελούν επιστροφή στις πιο συντηρητικές απόψεις του παρελθόντος, επιστροφή στον Μεσαίωνα», σχολίασε η Νάντια Γιαννακοπούλου, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Έχουμε χρέος όλοι μας – κόμματα, φορείς, επιστημονική κοινότητα, γυναικείες οργανώσεις- να μην επιτρέψουμε καμία οπισθοχώρηση, κανένα άνοιγμα της πόρτας για την αμφισβήτηση δικαιωμάτων των γυναικών, που δεν χρειάζονται καμία έγκριση από κανέναν για να ασκηθούν», υπογράμμισε η κ. Γιαννακοπούλου.


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ