- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Μetron Analysis: Στις 7,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Πότε θέλουν οι πολίτες εκλογές
Ποιο θεωρούν το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η εκτίμηση ψήφου, οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Στις 7,4 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα καταλαμβάνουν: 34,1% Νέα Δημοκρατία, 24,9% ΣΥΡΙΖΑ, 15,7% ΠΑΣΟΚ, 7,5% ΚΚΕ, 4,2% Ελληνική Λύση, 4,9% Μέρα25, 2% Εθνική Δημιουργία, 2% Έλληνες Εθνικό Κόμμα. Στο ερώτημα «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή Βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;» οι συμμετέχοντες απάντησαν: το 27,6% απάντησε Νέα Δημοκρατία, το 20,2% ΣΥΡΙΖΑ, το 12,7% ΠΑΣΟΚ, το 6,1% ΚΚΕ, το 3,4% Ελληνική Λύση, το 4% Μέρα25, το 1,6% Εθνική Δημιουργία, το 1,6 Έλληνες Εθνικό Κόμμα.
«Κατά τη γνώμη σας η χώρα μας αυτή την περίοδο κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση;» ήταν η πρώτη ερώτηση και το 33% των ερωτηθέντων απάντησε προς τη σωστή ενώ το 60% προς τη λάθος.
Στο ερώτημα: «Ποιο νομίζετε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;» ως σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την εποχή οι Έλληνες κρίνουν ότι είναι η οικονομία, μαζί με την ακρίβεια, με ποσοστό 27%. Ακολουθεί η ενεργειακή κρίση με 13%, από μόλις 3% τον Ιούνιο, η ανεργία με 7%, η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος με 7% και οι πολιτικοί – πολιτικό σύστημα με 5%,
Στο ερώτημα: «Ποια είναι η εντύπωση σας για το έργο της Κυβέρνησης συνολικά; Θετική ή αρνητική;» το 35% απάντησε θετική και το 56% αρνητική.
Το 54% απάντησε πως αξιολογεί αρνητικά τον πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του ενώ το 38% θετικά.
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η άποψη των πολιτών για τις παρακολουθήσεις
«Το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί στην επικαιρότητα η υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι αν το γνώριζε δεν θα το επέτρεπε. Πιστεύετε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο λάθος ή για μια επιλογή που ήταν σε γνώση του;» ήταν η επόμενη ερώτηση που τέθηκε στους συμμετέχοντες. Το 61% των ερωτηθέντων απάντησε πως πρόκειται για μια επιλογή που ήταν σε γνώση του ενώ το 28% θεωρεί πως είναι ένα μεμονωμένο λάθος.
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τι λένε οι πολίτες για τις πρόωρες εκλογές
«Έχοντας υπόψη όλα τα δεδομένα της περιόδου νομίζετε ότι πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή να ολοκληρώσει η Κυβέρνηση τη θητεία της;» ρωτήθηκαν στη συνέχεια και το 58% θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της ενώ το 39% θέλει πρόωρες εκλογές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμβάθυνσης μιας ήδη στενής σχέσης»
Όσα είπε για τη δίκη των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα
«Δουλειά μου είναι να μην κάνω πίσω σε καμία παθογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.