Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Μetron Analysis: Στις 7,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Πότε θέλουν οι πολίτες εκλογές

Ποιο θεωρούν το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλπη που αδειάζει και βγαίνουν τα κλειστά ψηφοδέλτια
Δημοσκόπηση - Εκλογές © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η εκτίμηση ψήφου, οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Στις 7,4 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα καταλαμβάνουν: 34,1% Νέα Δημοκρατία, 24,9% ΣΥΡΙΖΑ, 15,7% ΠΑΣΟΚ, 7,5% ΚΚΕ, 4,2% Ελληνική Λύση, 4,9% Μέρα25, 2% Εθνική Δημιουργία, 2% Έλληνες Εθνικό Κόμμα. Στο ερώτημα «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή Βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;» οι συμμετέχοντες απάντησαν: το 27,6% απάντησε Νέα Δημοκρατία, το 20,2% ΣΥΡΙΖΑ, το 12,7% ΠΑΣΟΚ, το 6,1% ΚΚΕ, το 3,4% Ελληνική Λύση, το 4% Μέρα25, το 1,6% Εθνική Δημιουργία, το 1,6 Έλληνες Εθνικό Κόμμα.

dimoskopisi_ektimisi
dimoskopisi_prothesi

«Κατά τη γνώμη σας η χώρα μας αυτή την περίοδο κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση;» ήταν η πρώτη ερώτηση και το 33% των ερωτηθέντων απάντησε προς τη σωστή ενώ το 60% προς τη λάθος.

Στο ερώτημα: «Ποιο νομίζετε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;» ως σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την εποχή οι Έλληνες κρίνουν ότι είναι η οικονομία, μαζί με την ακρίβεια, με ποσοστό 27%. Ακολουθεί η ενεργειακή κρίση με 13%, από μόλις 3% τον Ιούνιο, η ανεργία με 7%, η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος με 7% και οι πολιτικοί – πολιτικό σύστημα με 5%,

Στο ερώτημα: «Ποια είναι η εντύπωση σας για το έργο της Κυβέρνησης συνολικά; Θετική ή αρνητική;» το 35% απάντησε θετική και το 56% αρνητική.

Το 54% απάντησε πως αξιολογεί αρνητικά τον πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του ενώ το 38% θετικά.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η άποψη των πολιτών για τις παρακολουθήσεις

«Το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί στην επικαιρότητα η υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι αν το γνώριζε δεν θα το επέτρεπε. Πιστεύετε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο λάθος ή για μια επιλογή που ήταν σε γνώση του;» ήταν η επόμενη ερώτηση που τέθηκε στους συμμετέχοντες. Το 61% των ερωτηθέντων απάντησε πως πρόκειται για μια επιλογή που ήταν σε γνώση του ενώ το 28% θεωρεί πως είναι ένα μεμονωμένο λάθος.

dimoskopisi_parakolouthiseis

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τι λένε οι πολίτες για τις πρόωρες εκλογές

«Έχοντας υπόψη όλα τα δεδομένα της περιόδου νομίζετε ότι πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή να ολοκληρώσει η Κυβέρνηση τη θητεία της;» ρωτήθηκαν στη συνέχεια και το 58% θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της ενώ το 39% θέλει πρόωρες εκλογές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ