- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οικονόμου για Ερντογάν: Διαστρεβλώνει την ιστορία για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του
Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου
Γιάννης Οικονόμου: Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Απάντηση στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του», αναφέρει ο κ. Οικονόμου για τον Τούρκο Πρόεδρο.
«Ο κ. Ερντογάν έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του. Η Ελλάδα αντίθετα, στη μακραίωνη πορεία της, γράφει ιστορία. Ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι, αφού η Ελλάδα διαπρέπει με τον πολιτισμό της και τα επιτεύγματά της. Η Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της», δηλώνει ο Γιάννης Οικονόμου.
Ερντογάν: Οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί όπως και όταν έκαιγαν τις πόλεις μας
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός στην ομιλία του για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Κιουτάχεια. Σύμφωνα με το sigmalive.com αναφέρθηκε στην περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής με λόγια υποτιμητικά για τους Έλληνες, τους οποίους χαρακτήρισε «άπιστους» και«ποταπούς» ακόμη και σήμερα. Είπε ότι οι Έλληνες ήταν το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής, αλλά με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα.
«Ο εχθρός, που άρχισε να εισβάλει στην πατρίδα από παντού, μετά την αντίσταση στα Άδανα, το Αντέπ, το Μαράς, όταν είδε τις δυσκολίες, άφησε την υπεργολαβία των ύπουλων σκοπών του στους Έλληνες. Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια. Μετά τη μεγάλη επίθεση που ξεκίνησε από το Κοτζάτεπε και επεκτάθηκε στο Ντουμλούπινάρ, αυτό το γεμάτη πίστη έθνος έριξε από τη Σμύρνη τους άπιστους στη θάλασσα. Οι στρατιώτες μας είχαν καταστρέψει όλα τα μέτωπα γύρω από το Αφιόν μέσα σε 2 μέρες με την επίθεση που ξεκίνησαν με τις κραυγές ‘Αλλάχ-Αλλάχ’. Οι προσευχές που ανυψώνονταν στον ουρανό, έδιναν την χαρμόσυνη είδηση την απελευθέρωση της πόλης Αφιόν, η οποία καταστράφηκε και κάηκε από τους Έλληνες. Το ίδιο υπέροχο σκηνικό βιώθηκε και στην Κιουτάχεια στις 30 Αυγούστου, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Δηλαδή εδώ. Ο ελληνικός στρατός κατατροπώθηκε μέσα σε 4 ημέρες, όταν οι διοικητές του αιχμαλωτίστηκαν και ηττήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις. Από τη μια πλευρά ο στρατός μας προελαύνανε προς τη Σμύρνη, από την άλλη συνέχιζε να καταδιώκει τα στρατεύματα του ελληνικού στρατού που έφευγαν προς τα βόρεια του Εσκίσεχίρ. Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό, καθώς υποχωρούσε, το βλέπουμε σαν απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα τους. Όπως είναι και σήμερα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη διαθεσιμότητά του για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όσο και στη Βουλή
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από τον χρόνο εργασίας
Τα σενάρια που εξετάζονται σε περίπτωση παρατεταμένης κρίσης
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.