Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Βαρουφάκης: Το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο από το 2015

«Υπήρχαν βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκαναν υποκλοπές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EYROKINISSI)
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EYROKINISSI)

Βαρουφάκης: Παρακολουθούσαν το τηλεφωνό μου από το 2015. 

Η πρωθυπουργία σας τελείωσε  είπε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρυφάκης από το Βήμα της Βουλής  κατά την τοποθέτησή του για το θέμα των υποκλοπών. «Ηταν μια φούσκα η πρωθυπουργία κι έσκασε ως φούσκα», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Υποστήριξε επίσης ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση το τηλέφωνό του από το 2015 ενώ διευκρίνισε πως αναφέρεται σε παρακολούθηση από πλευράς της NSA.

Το ΜέΡΑ25 είναι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής αλλά μεταξύ όσων θα ζητήσουμε να διρευνηθούν είναι τι κάνει η ΕΥΠ για να αποτρέπει την NSA, είπε ο κ. Βαρουφάκης.

«Κάθε μνημόνιο ξεπαστρεύει και έναν πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: η αποκαθήλωση είναι απαραίτητη για να αναβιώσει η ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα.

Μάλιστα αναφερόμενος στα χειροκροτήματα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν «αποχαιρετιστήρια», ήταν το χειροκρότημα που έρχεται από την αποκαθήλωση ενός πρωθυπουργού.

Ο γραμματέας του ΜέΡα25 είπε προσωπικά στον πρωθυπουργό «έχετε οικογενειακή παράδοση, ότι ήταν ο Γρυλλάκης για τον πατέρα σας ήταν για σας ο Δημητριάδης και πρόσθεσε: μιλάμε για το ελληνικό watergate, όπως και έγραψε η Washington Post.

«Υπήρχαν βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκαναν υποκλοπές», είπε  και παρέπεμψε στον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπατη ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν παρακολουθεί Έλληνες πολίτες  «παρά μόνο όσους μιλούν με ξένους που ήταν στο στόχαστρο».

Γ. Βαρουφάκης για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ: Κ. Μητσοτάκη καταλήξατε και ένοχος και εξευτελισμένος

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ