Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννης: «Πολιτικό φετίχ για κάποιους» τα Εξάρχεια

Η απάντησή του για τα έργα του Μετρό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπακογιάννης: «Πολιτικό φετίχ για κάποιους» τα Εξάρχεια
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης © EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μπακογιάννης: Τα Εξάρχεια είναι για κάποιους πολιτικό φετίχ  –  Τα έργα στο Μετρό και στο Λόφο του Στρέφη θα γίνουν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ξεκαθάρισε ότι τα έργα στα Εξάρχεια θα γίνουν. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της Αθήνας, τα έργα για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στα Εξάρχεια και την ανάπλαση στο Λόφο του Στρέφη θα προχωρήσουν κανονικά.

Σημείωσε δε ότι δεν είναι οι μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι αντιδρούν στα έργα, αλλά μια μικρή ομάδα ατόμων που βρήκαν αφορμή για να δώσουν μια μάχη ιδεοληπτική, καθώς βλέπουν τα Εξάρχεια σαν «πολιτικό φετίχ». «Είναι η λογική του απόλυτου μηδενισμού», πρόσθεσε, θυμίζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν στη δίχρονη προσχολική αγωγή για 1.200 παιδάκια σε όλη την Αθήνα.

Κώστας Μπακογιάννης - «Δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά βαγόνια»

«Το μετρό είναι για όλους. Δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά βαγόνια», τόνισε και υπογράμμισε ότι με την γραμμή 4 του μετρό, θα κινούνται καθημερινά 350.000 άνθρωποι και πάνω από 55.000 αυτοκίνητα θα φύγουν από τους δρόμους της Αθήνας.

Για το Λόφο του Στρέφη, τόνισε ότι είναι ένας από τους ωραιότερους της Αθήνας που είναι εδώ και χρόνια παρατημένος και παραδομένος στην παραβατικότητα, την εγκληματικότητα, την ηχορρύπανση και την οχλοβοή.

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Έως τέλη Σεπτεμβρίου η δημοπράτηση

Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα δημοπρατηθεί η αρένα και πως προχωρά ο σχεδιασμός για να μπουν μπουλντόζες έως το τέλος του χρόνου. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια ανάπλαση υπερτοπική από την οποία θα κερδίσουν όλοι οι Αθηναίοι μια «όαση πρασίνου» σε μια περιοχή όπως ο Βοτανικός που είχε για πολλά χρόνια «σβηστεί από τον χάρτη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ