Πολιτικη & Οικονομια

Οι επιλαχόντες του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται στους δικαιούχους

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακίνητα - πολυκατοικίες
Εξοικονομώ 2021: Η διεύρυνση των δικαιούχων © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Εξοικονομώ 2021: Οι επιλαχόντες πλέον δικαιούχοι του προγράμματος - Οι δηλώσεις Σκρέκα και η αύξηση του προϋπολογισμού.

Στους δικαιούχους του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμοι και οι 47.433 επιλαχόντες, «δηλαδή το σύνολο της σχετικής λίστας», όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/8) το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021» αυξάνεται κατά 591,7 εκατ. ευρώ και ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ. Συνολικά οι δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πλέον 87.578 νοικοκυριά.

Στην ίδια ανακοίνωσή του, το Υπουργείο επισημαίνει ότι «όσοι από τους δικαιούχους έχουν ολοκληρωμένη ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου μπορούν να ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, που σχετίζονται με το ποσοστό της δικής τους συμμετοχής στο Πρόγραμμα». Οι νέες λίστες με τα ονόματα των επιλαχόντων θα επικαιροποιηθούν μόλις βγει ο νέος οδηγός του Προγράμματος.

«Ανταποκρινόμαστε στο μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών νοικοκυριών για το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 και σήμερα εντάσσουμε σε αυτό, το σύνολο των επιλαχόντων, τους οποίους μετατρέπουμε σε δικαιούχους. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για στήριξη της κοινωνίας με κάθε τρόπο στους πολύ δύσκολους καιρούς πού περνάμε και παράλληλα μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας και προστατεύουμε το Περιβάλλον», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ