Πολιτικη & Οικονομια

Προκλητικός ξανά ο Ακάρ: «Η Ελλάδα να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες»

«Θα απογοητευθεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ © EPA/ TOMS KALNINS

«Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», είπε ο Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ επέστρεψε στις προκλητικές δηλώσεις με αποδέκτη την Ελλάδα. «Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε ειδική τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή με τίτλο «Η Ανατολία ρωτάει»

Σε ε ερώτημα για το αν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα, ανέφερε ότι παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, κάποιοι Έληνες πολιτικοί ήταν προκλητικοί. Μάλιστα, επεσήμανε ξανά πόσο ισχυρή και αξιόπιστη είναι η Τουρκία ως σύμμαχος.

«Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα είναι μια θάλασσα φιλίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά της και δόξα τω Θεώ μπορούμε να το κάνουμε και αυτό» ενώ ο υπουργός Ακάρ υπενθύμισε, αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή, ότι θα εορταστεί η 100ή επέτειος της «Μεγάλης Νίκης», που τερμάτισε «την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ