- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος: «Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού δεν θα ξανανοίξει»
Διορία στις αστυνομικές αρχές για την ολοκλήρωση των ελέγχων στα γήπεδα
Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό - Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και διορία
Διορία μέχρι τις 17 Αυγούστου έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις αστυνομικές υπηρεσίες, να έχουν ολοκληρώσει τους ελέγχους στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες του πρωταθλήματος της Super League 2022-2023, που αρχίζει στις 20 Αυγούστου, ενώ δόθηκαν αυστηρές οδηγίες για τα μέτρα, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τον έλεγχο της βίας στα γήπεδα.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έλεγχοι στις λέσχες φιλάθλων προκειμένου να μην ανοίξει καμία που δεν πληροί κατά γράμμα τις προϋποθέσεις του νόμου, ενώ καθορίστηκαν τρεις βασικές παράμετροι για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι», καθώς και ότι «το πρωτάθλημα της Super League 2022-2023, θα ξεκινήσει με πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας».
Θεοδωρικάκος: Οι οδηγίες που δόθηκαν για την αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας
Αναλυτικά δόθηκαν οι εξής οδηγίες:
1. Όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας από την Ελληνική Αστυνομία κατά την είσοδο στα γήπεδα, με την επιβολή των ανάλογων ποινών που προβλέπει ο νόμος στους παραβάτες.
2. Κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Σημειώνεται ότι αν μπει κάποιος με το εισιτήριο άλλου και δημιουργήσει επεισόδια, θα φέρει ευθύνη και αυτός στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί το εισιτήριο.
3. Οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.
Ακόμη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε τον τεχνικό έλεγχο, έως τις 17 Αυγούστου, όλων των καμερών ασφαλείας και των control room στα 14 γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του Πρωταθλήματος.
Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ. εγγυητής της εφαρμογής του νόμου
«Η Ελληνική Αστυνομία είναι εγγυητής της εφαρμογής του νόμου, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε και αναφέρθηκε στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Πέρυσι, συνέβη ένα γεγονός που συγκλόνισε της ελληνική κοινωνία, η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, συνελήφθησαν όλοι οι ένοχοι, όμως απόλυτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ώστε η νομοθεσία να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.