Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος: «Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού δεν θα ξανανοίξει»

Διορία στις αστυνομικές αρχές για την ολοκλήρωση των ελέγχων στα γήπεδα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ΥΠΡΟΠΟ, Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο ΥΠΡΟΠΟ, Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό - Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και διορία

Διορία μέχρι τις 17 Αυγούστου έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις αστυνομικές υπηρεσίες, να έχουν ολοκληρώσει τους ελέγχους στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες του πρωταθλήματος της Super League 2022-2023, που αρχίζει στις 20 Αυγούστου, ενώ δόθηκαν αυστηρές οδηγίες για τα μέτρα, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τον έλεγχο της βίας στα γήπεδα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έλεγχοι στις λέσχες φιλάθλων προκειμένου να μην ανοίξει καμία που δεν πληροί κατά γράμμα τις προϋποθέσεις του νόμου, ενώ καθορίστηκαν τρεις βασικές παράμετροι για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι», καθώς και ότι «το πρωτάθλημα της Super League 2022-2023, θα ξεκινήσει με πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας».

Θεοδωρικάκος: Οι οδηγίες που δόθηκαν για την αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας

Αναλυτικά δόθηκαν οι εξής οδηγίες:

1. Όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας από την Ελληνική Αστυνομία κατά την είσοδο στα γήπεδα, με την επιβολή των ανάλογων ποινών που προβλέπει ο νόμος στους παραβάτες.

2. Κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Σημειώνεται ότι αν μπει κάποιος με το εισιτήριο άλλου και δημιουργήσει επεισόδια, θα φέρει ευθύνη και αυτός στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί το εισιτήριο.

3. Οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Ακόμη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε τον τεχνικό έλεγχο, έως τις 17 Αυγούστου, όλων των καμερών ασφαλείας και των control room στα 14 γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του Πρωταθλήματος.

Ο ΥΠΡΟΠΟ, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη σύσκεψη για την οπαδική βία
Ο ΥΠΡΟΠΟ, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη σύσκεψη για την οπαδική βία © EUROKINISSI / ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ. εγγυητής της εφαρμογής του νόμου

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι εγγυητής της εφαρμογής του νόμου, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε και αναφέρθηκε στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Πέρυσι, συνέβη ένα γεγονός που συγκλόνισε της ελληνική κοινωνία, η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, συνελήφθησαν όλοι οι ένοχοι, όμως απόλυτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ώστε η νομοθεσία να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης.

Ευρεία σύσκεψη για την αθλητική βία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ