Πολιτικη & Οικονομια

Σταϊκούρας: «Οι συντάξεις θα αυξηθούν το 2023»

Τι είπε για Fuel Pass και νέα μέτρα στήριξης το φθινόπωρο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαιώνει ότι οι συντάξεις θα αυξηθούν το 2023
Ο Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαιώνει ότι οι συντάξεις θα αυξηθούν το 2023 © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η αύξηση στις συντάξεις το 2023 θα είναι πολύ μεγαλύτερη, λόγω του πληθωρισμού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είναι δεδομένη η αύξηση στις συντάξεις το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συμπληρώνοντας ότι το ποσό έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο υπουργός ανέφερε ότι «θα έχουμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τις πιστώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δεδομένου ότι δημιουργείται και τρίτος δημοσιονομικός χώρος.

Πρόσθεσε δε, ότι όλα τα επιπλέον μέτρα έχουν ποσοτικοποιηθεί, αλλά ποια θα εφαρμοστούν θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τις προτεραιότητες που θα τεθούν. Επεσήμανε, ακόμη, ότι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνονται όλες οι παρεμβάσεις για το 2022 και το 2023 (π.χ. κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, επίδομα θέρμανσης). Και δήλωσε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις πριν από τα Χριστούγεννα».

Η πληρωμή για το Fuel Pass - Τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Για την επιδότηση καυσίμων (Fuel Pass 2) ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι τα ποσά έχουν μεταφερθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στο αρμόδιο υπουργείο.

Και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν πιστωθεί κάποια ποσά στην ψηφιακή κάρτα. Εκτίμησε, μάλιστα, πως σήμερα ή αύριο θα πιστωθούν και κάποια ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω των αποφάσεων της ΕΚΤ, ανέφερε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα δανεισμού». Και διευκρίνισε: «Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε περίπου 39 δισ. ευρώ και η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της τα επόμενα 2- 3 χρόνια».

Δήλωσε, επίσης, ότι στις 20 Αυγούστου θα αρθεί το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, καθώς έχει ήδη λάβει σχετική επιστολή από τους δύο αρμόδιους επιτρόπους της ΕΕ.

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός με ειλικρίνεια και παρρησία τοποθετήθηκε για αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση που προκλήθηκε από λανθασμένους χειρισμούς». Αναφέρθηκε, ακόμη, στις κινήσεις που έχουν ανακοινωθεί, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει τη βούληση για να έρθουν όλα στο φως».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.