Πολιτικη & Οικονομια

Ανοίγει νωρίτερα η Βουλή στις 22 Αυγούστου για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Δεκτό το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στις 22 Αυγούστου ανοίγει τελικά η Βουλή με έκτακτη Ολομέλεια για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Το αίτημα Αλέξη Τσίπρα και η απάντηση από Γιάννη Οικονόμου.

Για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ θα συζητήσει εκτάκτως η Βουλή στην Ολομέλεια, όπως ανακοινώθηκε. Μετά από σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα η Βουλή των Ελλήνων ανοίγει νωρίτερα, προκειμένου να συζητηθεί η υπόθεση με τις υποκλοπές της ΕΥΠ.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με δήλωση του ανέφερε: «Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

Το αίτημα Τσίπρα για τη Βουλή και οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, ζητώντας να ανοίξει η Βουλή και να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον ενημέρωσε ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητά τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και «τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ».

Είχε προηγηθεί η επίσημη δήλωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις, όπου μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «νόμιμη αλλά λάθος» την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.