Πολιτικη & Οικονομια

Πέθανε η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τζούλια Τσιριμώκου - Πιμπλή

Η πορεία της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τζούλια Τσιριμώκου-Πιμπλή
Πέθανε η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τζούλια Τσιριμώκου-Πιμπλή © Facebook

Πέθανε η Τζούλια Τσιριμώκου-Πιμπλή, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν κόρη του Ηλία Τσιριμώκου.

Πέθανε η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τζούλια Τσιριμώκου – Πιμπλή. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η κόρη της Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Έσβησε η μάνα μου και γιαγιά του Αλέξανδρου, Τζούλια Τσιριμώκου Πιμπλή. Περισσότερο από βουλευτίνα υπήρξε μια ωραία γυναίκα που ποτέ δεν μπόρεσε να προσποιηθεί. Το πέρασμά της από πουθενά δεν πέρασε απαρατήρητο. Μια σχέση δύσκολη αλλά καθοριστική. Μανούλα μου γλυκιά έκανα ότι μπορούσα καλύτερα. Καλό σου ταξίδι», αναφέρει η δημοσίευση.

Εσβησε η μάνα μου και γιαγιά του Αλέξανδρου Τζούλια Τσιριμώκου Πιμπλή. Περισσότερο απο βουλευτίνα υπήρξε μια ωραία...

Posted by Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου on Saturday, August 6, 2022

Ποια ήταν η Τζούλια Τσιριμώκου – Πιμπλή

Η Τζούλια Τσιριμώκου-Πιμπλή καταγόταν από πολιτική οικογένεια. Ήταν κόρη του πρώην βουλευτή, υπουργού, προέδρου της Βουλής και πρωθυπουργού Ηλία Τσιριμώκου.

Η ίδια είχε ενεργό ρόλο στα κοινά και εξελέγη βουλευτής, ανάμεσα στις ελάχιστες γυναίκες των πρώτων μεταπολιτευτικών Συνόδων.

Διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας από το 1977 έως το 1981.

Τζούλια Τσιριμώκου Πιμπλή (19/1/1935-6/8/2022) Η κηδεία της θα γίνει στο Α Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.

Posted by Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου on Saturday, August 6, 2022

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον πρόεδρο της Βουλής

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Τζούλιας Τσιριμώκου - Πιμπλή. Η Τζούλια Τσιριμώκου - Πιμπλή, καταγόμενη από μία πολιτική οικογένεια, κόρη του πρώην βουλευτή, Υπουργού, Προέδρου της Βουλής και Πρωθυπουργού Ηλία Τσιριμώκου, συμμετείχε ενεργά στα κοινά και εξελέγη βουλευτής, ανάμεσα στις ελάχιστες γυναίκες των πρώτων μεταπολιτευτικών Συνόδων», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας.

«Διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας από το 1977 έως το 1981 και υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τα καθήκοντά της, όπως έπραξε και σε όλους τους τομείς της ζωής της. Για την απώλειά της εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ