Πολιτικη & Οικονομια

Marketing in Practice: Η διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice and more για τη διαδοχή στις Μικρομεσαίες Οικογενειακές επιχειρήσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θέμης Σαρανταένας και Πάρις Παπαβασιλείου συζητούν στην τηλεοπτική εκπομπή Marketing in Practice and more

Η διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις: Θέμης Σαρανταένας και Πάρις Παπαβασιλείου συζητούν στην τηλεοπτική εκπομπή Marketing in Practice and more.

Κάθε εβδομάδα ο σύμβουλος μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων Θέμης Σαρανταένας μέσα από τo podcast «Marketing & Business Tips» της ATHENS VOICE, με απλά λόγια, χωρίς ορισμούς, με άξονα την ελληνική πραγματικότητα και πάντα με ρεαλιστική προσέγγιση αναλύει σύντομα και ένα διαφορετικό επιχειρηματικό θέμα.

Στη μοναδική τηλεοπτική εκπομπή για το μάρκετινγκ και την επιχειρηματικότητα «Marketing in Practice», τα επεισόδια της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε και στο athensvoice.gr, παρουσιάζει επιχειρηματικές έννοιες, παραδείγματα και προτάσεις ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας. 8 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις και το 44% των εισηγμένων στο ΧΑ είναι οικογενειακές. Οι προκλήσεις πολλές καθώς απαιτούνται εσωτερικές ισορροπίες στην οικογένεια αλλά και ανοιχτό μυαλό με όραμα για περεταίρω ανάπτυξη. Εμπόδιο βέβαια στην εξέλιξη και αυτών των επιχειρήσεων αποτελούν οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και προσδοκίες της αγοράς.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον επιχειρηματία Πάρι Παπαβασιλείου, συζητούν για τη διαδοχή στις Μικρομεσαίες Οικογενειακές επιχειρήσεις.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:

  • Πώς διαφέρει μια οικογενειακή επιχείρηση από μια άλλου τύπου επιχείρηση;
  • Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να είσαι μέλος μιας οικογενειακής επιχείρησης
  • Πώς βρέθηκαν οι ισορροπίες στην οικογενειακή επιχείρηση;
  • Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συναντάμε σε μια οικογενειακή επιχείρηση;
  • Πόσο εύκολο είναι για έναν πρεσβύτερο να δεχτεί (και να εφαρμόσει) τις ιδέες των νεότερων (διαδόχων);
  • Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε έναν πρεσβύτερο που επιμένει και θέλει να είναι ενεργός σε μια επιχείρηση, ακόμα σε μεγάλη ηλικία; (προπόνηση προς αποχώρηση)
  • Πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ο αυθορμητισμός των νέων στην επιχειρηματικότητα; 
  • Πώς το σημερινό τοπίο στην Ελλάδα, ευνοεί (ή μήπως όχι) τα σχήματα των οικογενειακών επιχειρήσεων;
  • Με ποιον τρόπο μπορεί μια οικογενειακή επιχείρηση να κάνει scale up; -  Ποια τα στοιχεία του διαδόχου που μας δείχνουν ότι είναι α) ικανός β) έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης;
  • Με ποιο τρόπο μπορούμε να αποφεύγουμε…τις συγκρούσεις;

Παράλληλα ο Σπύρος Ανδριόπουλος Head of Digital Agency, εξηγεί πώς συνεργάζεται επιτυχημένα με οικογενειακές επιχειρήσεις. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα στάδια της διαδοχής στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις.

Marketing in Practice SBC TV S07 Ε173 Η διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ