Πολιτικη & Οικονομια

Το «καρφί» Μητσοτάκη για τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας»

«Λίγο σεβασμό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» © EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας». Η έμμεση αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ για τις φωτιές και τη μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς.

Την έντονη ενόχλησή του για τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» εξέφρασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσους ασκούν κριτική, την ώρα που οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ανθρώπινες ζωές και να προστατεύσουν περιουσίες σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Όπως είπε, τα όσα ισχυρίζονται οι «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», δεν προσβάλουν την πολιτική ηγεσία αλλά τους πυροσβέστες που δίνουν τιτάνια μάχη και μερικοί απ’ αυτούς, όπως στο δάσος της Δαδιάς του Έβρου, δεν έχουν κοιμηθεί μερόνυχτα ολόκληρα.

Σημειώνεται ότι πριν από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στη Δαδιά του Έβρου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για ποιον λόγο δεν έχει σβήσει ακόμα.

«Βαθιά προσβολή από τους "πυροσβέστες της ξαπλώστρας"» - Η ατάκα Μητσοτάκη στο Υπουργικό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι αυτά που είπε αποτελούν «ένα προσωπικό σχόλιο, μια αγανάκτηση απέναντι σε όλους αυτούς τους"«πυροσβέστες της ξαπλώστρας", οι οποίοι ασκούν κριτική από απόσταση και ισχυρίζονται ότι τάχα οι φωτιές σβήνουν μόνες τους, με κάποιο μαγικό τρόπο».

Και πρόσθεσε: «Είναι βαθιά προσβολή αυτό, όχι σε εμάς, όχι στην πολιτική ηγεσία, αλλά στους πυροσβέστες στο πεδίο, στους εθελοντές, σε όλους αυτούς οι οποίοι δεν έχουν κοιμηθεί. Υπάρχουν σήμερα πολλοί πυροσβέστες που στις δύσκολες φωτιές, ειδικά στη Δαδιά, δεν έχουν κοιμηθεί βράδια ολόκληρα. Λίγος περισσότερος σεβασμός, λοιπόν, απέναντι σε αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα τα οποία συχνά, από τη φύση τους, ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ