- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
H Fed αύξησε εκ νέου τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό
Δεύτερη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης
ΗΠΑ: Δεύτερη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την Fed.
Σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης προχώρησε σήμερα η Federal Reserve, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την κεντρική τράπεζα να κάνει άλλο ένα αποφασιστικό βήμα στην πορεία για την επαναφορά του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του 2%.
Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ διεμήνυσε, άλλωστε, στην αγορά ότι είναι αποφασισμένη να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% και ως εκ τούτου επίκεινται νέες αυξήσεις των επιτοκίων, που κυμαίνονται πλέον από 1,5% έως 1,75%. Οι εκτιμήσεις αναλυτών και παραγόντων της αγοράς συγκλίνουν τώρα στην εκτίμηση πως τα επιτόκια του δολαρίου θα έχουν διαμορφωθεί στο 3,4% μέχρι τα τέλη του έτους ύστερα από τουλάχιστον άλλες τρεις αυξήσεις μέσα στο έτος, εκ των οποίων η μία θα είναι ισόποση με τη χθεσινή. Εκτιμάται επίσης πως ανάλογα περιοριστική θα είναι η νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας και το επόμενο έτος.
Στο ανακοινωθέν της μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της, η Fed κρίνει ότι η συνέχιση των αυξήσεων στον ίδιο βαθμό είναι η πλέον κατάλληλη πολιτική αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες για τις δαπάνες και την παραγωγή έχουν παρουσιάσει επιβράδυνση.
Aναφερόμενη στον ισολογισμό της, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διαμήνυσε ότι από το Σεπτέμβριο η μείωση θα επιταχυνθεί, όπως άλλωστε έχει προγραμματιστεί, με τις μηνιαίες αγορές να περιορίζονται στα 35 δισ.δολάρια για τα χρεόγραφα που είναι εξασφαλισμένα με υποθήκη και στα 60 δισ.δολάρια για τα κρατικά ομόλογα.
Όσο για τον πληθωρισμό, η Fed θεωρεί ότι παραμένει αυξημένος, αντανακλώντας τις ανισορροπίες που έχουν να κάνουν με την πανδημία, τις υψηλότερες τιμές τροφίμων και ενέργειας και τις γενικότερες τιμολογιακές πιέσεις.
Υπογράμμισε επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία επιτείνει την αβεβαιότητα ως προς τις προοπτικές του πληθωρισμού και επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.