Πολιτικη & Οικονομια

Από τις 11 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις - Τι θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Πόσο θα διαρκέσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θερινές εκπτώσεις 2022: Γυναίκες μπροστά από βιτρίνα καταστήματος
Θερινές εκπτώσεις 2022 © EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ

Θερινές εκπτώσεις: Η ημερομηνία έναρξης και λήξης - Η Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 και αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου 2022. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, στις 17 Ιουλίου 2022.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Διευκρινίζει μάλιστα ότι είναι επιβεβλημένη η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης, εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού, ενώ σε κάθε άλλη, οι καταστηματάρχες θα πρέπει να αναγράφουν ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

«Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής», σημειώνει ο Eμπορικός Σύλλογος, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση ελέγχου, οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ