Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος για Turkaegean: Αν ο όρος είναι πολιτικά βλαπτικός να αναλάβει το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ

Πώς χαρακτηρίζει τη συζήτηση που γίνεται σήμερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η καμπάνια Turkaegean της Τουρκίας
Η καμπάνια Turkaegean της Τουρκίας © YouTube/Go Türkiye

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον όρο Turkaegean - Πότε θα είναι αναγκαίες νομικές πρωτοβουλίες από Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ

Στον όρο «Turkaegean» που κατοχύρωσε η Άγκυρα για εμπορική χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται ο Ευάγγελος Βενιζέλοςζητώντας να κριθεί αρμοδίως αν είναι πολιτικά βλαπτικός για την Ελλάδα και τότε να αναληφθούν νομικές πρωτοβουλίες από το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ. 

«Θα πρότεινα αντί να διεξάγεται μια επιπόλαια και ερασιτεχνική συζήτηση, αν κριθεί αρμοδίως ότι είναι πολιτικά βλαπτικός ο όρος Turkaegean (που πάντως εξ αντιδιαστολής αφήνει στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean), να αναληφθούν οι αναγκαίες νομικές πρωτοβουλίες στον EUIPO και το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, με τη βοήθεια ειδικών νομικών που γνωρίζουν το θέμα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα, παραθέτει σύντομη παρουσίαση των λόγων για τους οποίους μπορεί να κριθεί απαράδεκτο ως ευρωπαϊκό σήμα ένα σήμα που περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό.

Η παρουσίαση, την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, είναι ραμμένη από Έλληνα νομικό, υψηλόβαθμο στέλεχος του EUIPO, ελεύθερα προσβάσιμη στο διαδίκτυο. Το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη με πρόεδρο τον καθηγητή Β. Σκουρή, πρώην Πρόεδρο του ΔΕΕ) είχε ετοιμάσει στο παρελθόν αναλυτική μελέτη για την εμπορική χρήση του γεωγραφικού όρου Μακεδονία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ