Πολιτικη & Οικονομια

«Όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα θα βγουν κερδισμένοι»

Πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών σε επενδυτές από το εξωτερικό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί έπειτα από μια μακρά περίοδο εξαετούς ύφεσης, οι επενδυτές βλέπουν πως το στοίχημα θα κερδηθεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως όσοι οι επενδυτές θα «ρίξουν» χρήματα στην Ελλάδα «θα βγουν κερδισμένοι». Όπως είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Χαρδούβελης: «Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα από το εξωτερικό και ένας τρόπος να το πετύχει αυτό είναι οι ιδιωτικοποιήσεις». Επεσήμανε δε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια, για τα αεροδρόμια, για άλλες εταιρείες. «Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς επενδυτές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επενδυτές βλέπουν τις προοπτικές ανάπτυξης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός στη συνέντευξή του.

Για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε: «Δεν πουλάμε μόνο τις μετοχές δημοσίων εταιρειών, πουλάμε και κομμάτια γης, έχουμε το παράδειγμα της κινέζικης επένδυσης που συνεχίζεται και περιμένουμε να δούμε και άλλες».

«Πολλοί τομείς της οικονομίας πάνε καλά, ο τουριστικός τομέας πήγε πάρα πολύ καλά την φετινή χρονιά. Έχουν έρθει χρήματα, πιστεύουμε πως θα εμφανίσουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο τρίτο τρίμηνο του έτους», συμπλήρωσε.