Πολιτικη & Οικονομια

Καρανίκας κατά Σακελλαρίδη: «Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί»

H ανάρτηση του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Καρανίκας κατά Γαβριήλ Σακελλαρίδη: Η ανάρτηση για το «Έτερον», την Αριστερά και τη θέση διευθυντή του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στρέφεται ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, με αφορμή τη νέα θέση που ανέλαβε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ως επικεφαλής του «Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή - Eteron». 

Σε ανάρτησή του ο Νίκος Καρανίκας αναφέρεται στα ινστιτούτα «Νίκος Πουλαντζάς» και «Ένα», τα οποία -όπως σημειώνει- δεν είναι εξαρτημένα «από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας». Ο κ. Καρανίκας στην ίδια του ανάρτηση σημειώνει: «αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια».

Λίγο αργότερα και χωρίς να αναφέρει το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο Νίκος Καρανίκας γράφει για το «Έτερον»: «Η αριστερά όπως και η ταξική πολιτική είναι σοβαρά ζητήματα για να τα παραχωρήσουμε στους Ομίλους των κεφαλαιοκρατών και έτσι να έχει αποκατασταθεί οικονομικά κάθε αριστεριστής και αριστερός στο όνομα της αριστεράς και της εργατικής τάξης. Το Ετερον είναι μια σύμπραξη τέτοιων περιπτώσεων ανθρώπων. Κακώς κάποια μέλη μας τρέχουν και αναπαράγουν τη δουλειά τους στο όνομα κάποιου επιστημονισμού και κάποιων ερευνών. Φυσικά, αυτό αποδεικνύει και το φιλοσοφικό, ιδεολογικό και πολιτικό κριτήριο αυτών των μελών του σύριζα που διαφημίζει αυτό το ινστιτούτο εφοπλιστών και βιομηχάνων των ΜΜΕ».

Καρανίκας κατά Σακελλαρίδη: Ολόκληρη η ανάρτηση στο Facebook

«Έτερον
εκάτερον μια διευκρίνηση -
πριν γλιστρήσουμε στην ιδεολογική γλίτσα των αστών και των αριστεριστών.
Όταν οποιοδήποτε ιδιωτικό ινστιτούτο κάποιου κεφαλαιοκράτη μαζέψει αριστεριστές πρώην συντρόφους και συντρόφισσες για να μιλήσει πολιτικά, τότε πρέπει να κάνουμε την κριτική μας κρατώντας αποστάσεις και όχι να στεκόμαστε γονυπετείς στις αναλύσεις του χαρακτηρίζοντας το αριστερό.

» Έτερον εκάτερον
αριστερά είμαστε και ταξικά κινούμαστε.
Ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας και το ονομάσαμε Νίκος Πουλαντζας και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας και ομοίως υπάρχει και το ινστιτούτο Ένα που δεν το ταΐζει ούτε αυτό κάποιος Αστός.
Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια.

» Η αριστερά όπως και η ταξική πολιτική είναι σοβαρά ζητήματα για να τα παραχωρήσουμε στους Ομίλους των κεφαλαιοκρατών και έτσι να έχει αποκατασταθεί οικονομικά κάθε αριστεριστής και αριστερός στο όνομα της αριστεράς και της εργατικής τάξης.
Το Έτερον είναι μια σύμπραξη τέτοιων περιπτώσεων ανθρώπων. Κακώς κάποια μέλη μας τρέχουν και αναπαράγουν τη δουλειά τους στο όνομα κάποιου επιστημονισμού και κάποιων ερευνών. Φυσικά, αυτό αποδεικνύει και το φιλοσοφικό, ιδεολογικό και πολιτικό κριτήριο αυτών των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που διαφημίζει αυτό το ινστιτούτο εφοπλιστών και βιομηχάνων των ΜΜΕ». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ