Πολιτικη & Οικονομια

Τζανακόπουλος: Αχρείαστη η διεύρυνση του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία

Πώς αιτιολόγησε τη θέση του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Αντίθετος στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία.

Να σχολιάσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αντίθετος στην ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, κλήθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Νομίζω ότι η πολιτική ασφάλειας, την οποία ακολουθεί αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ, έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, σε πολύ μεγάλο βαθμό αποτέλεσε και την αιτία της σημερινής σύρραξης και της ρωσικής εισβολής (χωρίς αυτό να μειώνει τις ευθύνες του προέδρου της Ρωσίας, του κ. Πούτιν). Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ θεωρούμε ότι είναι αχρείαστη και είναι ένας λόγος που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την κρίση. Εδώ χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική ασφάλειας», είπε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά επανέλαβε την θέση του προέδρου του κόμματος ο οποίος ως παρατηρητής στην προσύνοδο Κορυφής των ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες είπε ότι αντιτίθεται στην επέκταση του ΝΑΤΟ.

«Τούτη την ώρα συζητάμε για το πώς θα δώσουμε εγγυήσεις ασφαλείας στη Φινλανδία και στη Σουηδία που θέλουν γι’ αυτό τον λόγο να μπουν στο ΝΑΤΟ, έναντι του κινδύνου που αισθάνονται από τη Ρωσία. Η Ελλάδα δεν αισθάνεται κίνδυνο από την Τουρκία; Που είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι και  χώρα του ΝΑΤΟ και απειλείται από μια χώρα-σύμμαχο στο ΝΑΤΟ;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο EURACTIV.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ