Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ: «Τα κυβερνητικά μέτρα για τα καύσιμα θα εξανεμισθούν σύντομα»

Η πρόταση για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To fuel pass 2 ξεκινά τον Ιούλιο
To fuel pass 2 ξεκινά τον Ιούλιο © EUROKINISSI

Το Fuel Pass 2 και τα μέτρα για τα καύσιμα δεν επαρκούν, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ζητώντας μείωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ.

Κριτική στην κυβέρνηση για το Fuel Pass 2 ασκεί το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι τα νέα μέτρα για τα καύσιμα δεν επαρκούν από τη στιγμή που δεν γίνονται σοβαροί έλεγχοι.

«Η κυβέρνηση, σε όλο το διάστημα της κρίσης, παρακολουθεί σαν απλός παρατηρητής την αλματώδη αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Χωρίς σοβαρούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της αγοράς, το ράλι των τιμών θα είναι δίχως τέλος» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Και προσθέτει: «Με την Ελλάδα να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός θα εξανεμιστούν τις επόμενες ημέρες, καθώς η βενζίνη θα οδεύει στα 3 ευρώ».

«Θυμίζουμε άλλωστε ότι η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,075 όταν ξεκίνησε το πρώτο fuel pass, ενώ σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή έχει ξεπεράσει τα 2,42 ευρώ. Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά τη θέση του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, που για να πιάσει όμως τόπο θα πρέπει να πλαισιωθεί και από αυστηρούς ελέγχους στην αγορά» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για το Fuel Pass 2 και τα νέα μέτρα στα καύσιμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ