Πολιτικη & Οικονομια

«Μην παραχαράζετε την ιστορία» λέει το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για το σύμφωνο συμβίωσης

Η συνέχεια στη διαμάχη από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύμφωνο συμβίωσης: Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε στη Βουλή ότι είναι πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και παραχάραξη της ιστορίας.

Για «παραχάραξη της ιστορίας» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δημιούργησε έναν λειψό νόμο εξαιτίας των ακροδεξιών συνέταιρών του, των ΑΝΕΛ», οι οποίοι και τελικά τον καταψήφισαν. Και ξεκαθαρίζει: «Δεν μπορείτε να καρπώνεστε υποκριτικά την προοδευτική ατζέντα λες και είμαστε αμνήμονες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καρπωθεί την πρόταση για το σύμφωνο συμβίωσης του ΠΑΣΟΚ»

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα παραχάραξης της ιστορίας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης και την προστασία των δικαιωμάτων» ανέφερε αρχικά σε ομιλία του στη Βουλή.

Και πρόσθεσε: «Το 2013, κατά τη διάρκεια συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ, κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης, στην οποία ήμουν εισηγητής. Η Νέα Δημοκρατία τότε την απέρριψε. Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στην Ολομέλεια. Όμως, ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε αλλαγές στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να το ψηφίσουν. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και πάλι το καταψήφισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δημιούργησε έναν λειψό νόμο εξαιτίας των ακροδεξιών συνέταιρών του, των ΑΝΕΛ».

«Σήμερα ρωτά εμάς αν θα ψηφίσουμε την πρόταση νόμου που κατέθεσε. Αυτό είναι ειρωνεία. Πρέπει να θυμόμαστε ότι νυν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, που το 2015 ήταν βουλευτής των ΑΝΕΛ, καταψήφισε το τότε σχέδιο νόμου λέγοντας ότι "σέβεται τα ήθη και τα έθιμα". Αυτό είναι ντροπή. Δείτε τα πρακτικά των συνεδριάσεων για να καταλάβετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το νόμο, προκειμένου να τον ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ και η Νέα Δημοκρατία» συνέχισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ο τρόπος που στήνεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση ευνοεί την παραχάραξη, αλλά δεν θα σας αφήσουμε. Δεν μπορείτε να αλλάξετε την πραγματικότητα. Ο νυν βουλευτής σας, Βασίλης Κόκκαλης, έλεγε ότι το άρθρο 12 του τότε νόμου ήταν αντισυνταγματικό και ότι με την εφαρμογή του δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί το έθνος - κράτος. Αυτός είναι βουλευτής του κόμματός σας σήμερα. Όταν έχετε τέτοιους βουλευτές και τέτοιο παρελθόν δεν μπορείτε να καρπώνεστε υποκριτικά την προοδευτική ατζέντα λες και είμαστε αμνήμονες» ανέφερε επίσης.

Και κατέληξε για το σύμφωνο συμβίωσης: «Προοδευτική ατζέντα εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ με τον πολιτικό γάμο και τη συνέχισε με πολλές πολιτικές τομές, όπως η πρόταση για το σύμφωνο συμβίωσης. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην επόμενη φάση, δεν θα παίξετε άλλο με όρους τηλεμαχίας. Οι προοδευτικές πολιτικές έχουν το όνομα του ΠΑΣΟΚ».

Υπενθυμίζεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα προηγήθηκε ο καβγάς ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τον «γάμο για όλους» στον απόηχο της συνομιλίας που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιώργο Καπουτζίδη στο Athens Pride.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις