Πολιτικη & Οικονομια

Αλ. Τσίπρας: Ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Μακρόν

Για τα χθεσινά αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλ. Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αλέξης Τσίπρας: Η ήττα Μακρόν είναι ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του.

Στα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών αναφέρεται με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας:

«Η ήττα Μακρόν είναι ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του. Ελπίδα η ισχυρή ενίσχυση της Αριστεράς. Κίνδυνος η Ακροδεξιά και η αποχή.

Το μήνυμα ισχυρό και σαφές: Επείγουσα η αλλαγή πολιτικής και στήριξη της κοινωνίας πριν βυθιστεί στη βαρβαρότητα. Και στη Γαλλία και στην Ελλάδα και παντού».

ΥΠΑΡΧΕΙ, όμως, και κάτι που ξέχασε ο Α. Τσίπρας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών. Στην οποία, αφού σημειώνεται ότι «το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών δείχνει το μέγεθος του πολιτικού κινδύνου για τη δημοκρατία στην Ευρώπη που αποτελεί η Ακροδεξιά», τονίζεται περίπου πανηγυρικά: «Η ισχυρή παρουσία της Αριστεράς με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό Μελανσόν (…) είναι μια θετική είδηση». Αυτό που ξέχασε είναι ότι ο ίδιος ο Μελανσόν έχει πει για τον πρώην πρωθυπουργό ότι «ο Τσίπρας είναι από τις πιο ελεεινές φιγούρες της πολιτικής».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ