Πολιτικη & Οικονομια

Τατσόπουλος: Στην εκλογή Προέδρου ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ

Για να μην πουν ότι «τον Τατσόπουλο τον αγόρασαν»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Πέτρος Τατσόπουλος στο ραδιόφωνο του Βήματος, μίλησε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τόνισε ότι θα κάνει ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην πουν ότι «τον Τατσόπουλο τον αγόρασαν» και σημείωσε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κάτι άλλο παρά να εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα που του δίνει το Σύνταγμ, και το έκαναν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να γίνουν εκλογές»

Επίσης είπε:

  • Και τι θα γίνει άμα γίνουν εκλογές; Συμφωνώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καθόλου κουλτούρα συνεργασιών με κανέναν, εκτός από τους «ψεκασμένους». Που η πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους θέλει καν τους ΑΝΕΛ…
  • Ό,τι καν αν γίνει, το είπα το Φεβρουάριο, εγώ θα ακολουθήσω τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπήκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλω κανείς να πει ότι «τον Τατσόπουλο τον αγόρασαν με 50.000 ή 60.000 ή 100.000 ή 200.000 ή πέντε ευρώ». Έχουμε μπει στην πολύ θλιβερή κατάσταση αυτή τη στιγμή να επαναλάβουμε ένα σκηνικό Βουλής του ’65, όπου οι ανεξάρτητοι είτε πρέπει να είναι μαξιλάρια – ο Σαμαράς μόλις ανεξαρτητοποιείσαι σε βλέπει αμέσως σαν μαξιλάρι και όταν είπα το ίδιο στον Λοβέρδο τσαντίστηκε και μου είπε ότι δεν είναι μαξιλάρι κανενός, αλλά η κυβέρνηση έτσι σε βλέπει – είτε αρχίζει μια νέα φιλολογία.
  • Τους ενδιαφέρει λοιπόν ποιος θα είναι πρόεδρος; Ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. θέλει τον Φώτη Κουβέλη με αστερίσκους. Του λέει «καλός είσαι, αλλά μετά τις εκλογές». Η κυβέρνηση λέει «Φώτη, καλός είσαι, αλλά χωρίς εκλογές». Φώτη σκέτο, δεν θέλει κανένας! Δεν το πιστεύω ότι θα καταλήξουν στον Κουβέλη, γιατί έχει καεί. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως όποιον και να προτείνει, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα τον ψηφίσουν για να μην πάμε σε εκλογές. Δεν μιλάμε για πρόσωπα. Έχουμε δεκάδες έντιμους, αξιοπρεπείς και αναγνωρισμένους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που θα μπορούσαν να είναι πρόεδροι. Χέστηκαν και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο του προέδρου! Ο ένας θέλει εκλογές και ο άλλος δεν θέλει. Αυτό μόνο τους απασχολεί.»
  • Η πηγή του κακού για μένα είναι ότι κανένας δεν θέλει στην πραγματικότητα μια ανεξάρτητη Κεντροαριστερά, αλλά όλοι θέλουν να την καπελώσουν. Είτε να είναι του ΠΑΣΟΚ είτε του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Αυτό που θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και μπορεί και άλλες δυνάμεις στο χώρο είναι να πάρουν μεμονωμένα στελέχη και βουλευτές από τη ΔΗΜΑΡ ακόμη και πριν τις εκλογές και να τους εντάξει στα ψηφοδέλτια, ως συνεργαζόμενους και όχι ως ΔΗΜΑΡ. Δεν υπάρχει περίπτωση συντεταγμένο το υπόλοιπο της ΔΗΜΑΡ να πάει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως. Να το ξεκαθαρίσουμε. Μεμονωμένα μόνο, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή άλλα άτομα στο Ποτάμι ακόμα.»