Πολιτικη & Οικονομια

Τίτλοι τέλους για τη ΔΗΜΑΡ - Οι σκέψεις για αξιοποίηση των γραφείων

Στην Ιστορία το κόμμα του Φώτη Κουβέλη - Οι τρεις όροφοι στην Αγ.Κωνσταντίνου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΔΗΜΑΡ: Καταργείται το κόμμα - Οι σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των γραφείων στην Αγίου Κωνσταντίνου

H ΔΗΜΑΡ, το κόμμα που ίδρυσε το 2010 ο Φώτης Κουβέλης και συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι πλέον παρελθόν, αφού είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν οι τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την κατάργησή του.
 
Μέλη και όργανα της ΔΗΜΑΡ έχουν ενταχθεί ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος έχουν εκλεγεί στην Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

ΔΗΜΑΡ: Από την ίδρυση στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Δημοκρατική Αριστερά ιδρύθηκε στις 27 Ιουνίου 2010 από μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, τα οποία αποχώρησαν από το κόμμα μετά το 6ο Συνέδριο, με επικεφαλής το Φώτη Κουβέλη και άλλους τρεις βουλευτές, καθώς και από την «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς», ανένταχτους πολίτες και διανοούμενους της Αριστεράς.
 
Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012, η Δημοκρατική Αριστερά έλαβε την έβδομη θέση, με ποσοστό 6,11%, εκλέγοντας 19 βουλευτές στη Βουλή. Μετεκλογικά, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διερευνητικής εντολής, η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε στήριξη στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προκείμενου να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ όταν η προσπάθεια αυτή δεν καρποφόρησε, πρότεινε τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ΔΗΜΑΡ.

Στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, η Δημοκρατική Αριστερά κατετάγη έκτη με ποσοστό 6,26% και 17 βουλευτές στη Βουλή.Τελικά, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η ΔΗΜ.ΑΡ. συμφώνησαν στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, βάσει προγραμματικής συμφωνίας.

Τον Απρίλιο του 2019, μετά από συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα, αποφασίστηκε η συμπόρευση των δύο κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών του ίδιου έτους.

ΔΗΜΑΡ: Οι σκέψεις για αξιοποίηση των γραφείων στην Αγίου Κωνσταντίνου

 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το topontiki.gr, οι τρεις όροφοι που μίσθωνε το κόμμα στην Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα να προτίθεται να εκμεταλλευτεί τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Στη μεγάλη αίθουσα που διαθέτει το κτήριο θα μπορούν να γίνονται συνεδριάσεις οργάνων, ημερίδες και ειδικές παρουσιάσεις ή συνεντεύξεις Τύπου. Επιπλέον, υπάρχουν οι σκέψεις να μετακινηθεί στην Αγίου Κωνσταντίνου και το «Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς» ή να δοθούν κάποια γραφεία σε στελέχη και συνδικαλιστικές οργανώσεις του κόμματος.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις    

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ