- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Ρεύμα -Σκρέκας: Θα απορροφήσουμε το 85% των αυξήσεων
Τι είπε για την ρήτρα αναπροσαρμογής
Kώστας Σκρέκας: Απορρόφηση του 85% των αυξήσεων στο ρεύμα.
Για την επιδότηση λογαριασμών ρεύματος, τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά και τα άλλα προγράμματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.
«Για τους λογαριασμούς θα προχωρήσουμε σε οριζόντιες επιδοτήσεις για όλη την κατανάλωση, θα απορροφούμε το 85% της αύξησης οριζόντια σε όλους», τόνισε ο κ. Σκρέκας για την ακρίβεια στην ενέργεια.
Σχετικά, με τους λογαριασμούς ρεύματος και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, εξήγησε ότι «τη ρήτρα αναπροσαρμογής θα τη βλέπετε μέχρι να την καταργήσουμε την 1η Ιουλίου. Αυτή τη στιγμή αλλάζουμε τον κώδικα εμπορίας, μαζί με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για να αλλάξουμε τον κώδικα προμήθειας, καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής με την εφαρμογή του νέου μηχανισμού από 1η Ιουλίου και μετά. Από τον Ιούλιο και μετά οι νέοι λογαριασμοί θα είναι ακόμη πιο μειωμένοι. Σταδιακά μέχρι τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο, οι πολίτες θα έχουν λογαριασμούς χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, και πολύ πιο χαμηλούς λογαριασμούς».
Ο υπουργός υποστήριξε πως «υπάρχει νομοθετική πρόνοια μέχρι τέλος Μαρτίου και από 1η Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου να μην κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά. Στο 15902 μπορεί να πάρει τηλέφωνο ένα ευάλωτο νοικοκυριό όταν του έχουν κόψει το ρεύμα, γίνεται έλεγχος αν ανήκει στις ευάλωτες κατηγορίες το νοικοκυριό, και αμέσως δίνεται εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ για επανασύνδεση. Τα περισσότερα νοικοκυριά τα βγάζουν πέρα τσίμα – τσίμα. Η λύση σε αυτό είναι να καταφέρουμε να είναι προσιτές οι τιμές ενέργειας μέσα από τις επιδοτήσεις. Εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος. Μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουμε δαπανήσει 4,3 δις ευρώ σε επιδοτήσεις», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media
Αιτήσεις έως τα μέσα του 2027
Η δημοκρατία δεν μπορεί να εξαρτήσει την πορεία της από τις ερμηνείες θα δώσει ο Άρειος Πάγος στα νομικίστικα τερτίπια που θα εφεύρουν οι νεοφασίστες
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.