Πολιτικη & Οικονομια

Ρεύμα -Σκρέκας: Θα απορροφήσουμε το 85% των αυξήσεων

Τι είπε για την ρήτρα αναπροσαρμογής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρευμα
Λογαριασμός ΔΕΗ - Χρήματα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Kώστας Σκρέκας: Απορρόφηση του 85% των αυξήσεων στο ρεύμα.

Για την επιδότηση λογαριασμών ρεύματος, τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά και τα άλλα προγράμματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Για τους λογαριασμούς θα προχωρήσουμε σε οριζόντιες επιδοτήσεις για όλη την κατανάλωση, θα απορροφούμε το 85% της αύξησης οριζόντια σε όλους», τόνισε ο κ. Σκρέκας για την ακρίβεια στην ενέργεια.

Σχετικά, με τους λογαριασμούς ρεύματος και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, εξήγησε ότι «τη ρήτρα αναπροσαρμογής θα τη βλέπετε μέχρι να την καταργήσουμε την 1η Ιουλίου. Αυτή τη στιγμή αλλάζουμε τον κώδικα εμπορίας, μαζί με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για να αλλάξουμε τον κώδικα προμήθειας, καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής με την εφαρμογή του νέου μηχανισμού από 1η Ιουλίου και μετά. Από τον Ιούλιο και μετά οι νέοι λογαριασμοί θα είναι ακόμη πιο μειωμένοι. Σταδιακά μέχρι τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο, οι πολίτες θα έχουν λογαριασμούς χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, και πολύ πιο χαμηλούς λογαριασμούς».

Ο υπουργός υποστήριξε πως «υπάρχει νομοθετική πρόνοια μέχρι τέλος Μαρτίου και από 1η Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου να μην κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά. Στο 15902 μπορεί να πάρει τηλέφωνο ένα ευάλωτο νοικοκυριό όταν του έχουν κόψει το ρεύμα, γίνεται έλεγχος αν ανήκει στις ευάλωτες κατηγορίες το νοικοκυριό, και αμέσως δίνεται εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ για επανασύνδεση. Τα περισσότερα νοικοκυριά τα βγάζουν πέρα τσίμα – τσίμα. Η λύση σε αυτό είναι να καταφέρουμε να είναι προσιτές οι τιμές ενέργειας μέσα από τις επιδοτήσεις. Εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος. Μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουμε δαπανήσει 4,3 δις ευρώ σε επιδοτήσεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ