Πολιτικη & Οικονομια

Ζώα συντροφιάς: Συγκροτείται Ειδική Γραμματεία - Επικεφαλής η Μαριάνθη Δημοπούλου

«Κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ειδική γραμματεία για τα ζώα συντροφιάς συγκροτείται στην Ελλάδα
Ειδική γραμματεία για τα ζώα συντροφιάς συγκροτείται στην Ελλάδα © Pixabay

Ειδική Γραμματεία για τα Ζώα Συντροφιάς με επικεφαλής τη Μαριάνθη Δημοπούλου. Οι αρμοδιότητες και η αποστολή της.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συγκροτείται, στο Υπουργείο Εσωτερικών, Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Σκοπός της Ειδικής Γραμματείας είναι η παρακολούθηση και η απαρέγκλιτη εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου, που δημιουργήθηκε με τον ν. 4830/2021 για την προστασία των ζώων συντροφιάς και την εξασφάλιση της ευζωίας τους, καθώς και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με αυστηρή τήρηση των κανόνων ευζωίας.

Επίσης, σκοπός είναι η συγκρότηση ελεγκτικού μηχανισμού και η συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, με στόχο: Κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο.

Ποια είναι η Μαριάνθη Δημοπούλου

Επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς αναλαμβάνει η Μαριάνθη Δημοπούλου, δικηγόρος, με επιστημονική εξειδίκευση και μακρά εμπειρία σε θέματα Δικαίου των ζώων. Σύμφωνα με το βιογραφικό της:

  • Η Μαριάνθη Δημοπούλου είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο Δίκαιο των ζώων, ακτιβίστρια για τα δικαιώματά τους και καθηγήτρια στο μάθημα «Νομικά (II)» του Zero Stray Academy.
  • Συνεργάζεται με φιλοζωικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα καθώς και με δήμους, συμβουλευτικά, σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
  • Είναι Auditor/ Lead Auditor, με γνώσεις στη Διαπραγμάτευση και με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resources).
  • Συμμετέχει στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία».

Μαριάνθη Δημοπούλου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ