Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο στους τρεις ανησυχούν για την τουρκική προκλητικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στις 8,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ (Φωτό Αρχείου) (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Ανησυχία για Τουρκία και οικονομία.

Σταθερό προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 33,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%, το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

prothesi-anagogi.jpg

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 31%.

katalliloteros_2.jpg

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ-Pulse: Δύο στους τρεις ανησυχούν για την τουρκική προκλητικότητα

Αρκετά πιο ανήσυχη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία αναφορικά με την στάση της Τουρκίας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, που διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου με δείγμα 1.206 πολιτών, το 66% -δηλαδή δύο στους τρεις- εξ αυτών δηλώνει ότι ανησυχεί «πολύ» (40%) και «αρκετά» (26%) για την στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα. Το 17% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια», ενώ το 12% δηλώνει ότι ανησυχεί «λίγο» (7%) ή «καθόλου» (5%). Σε προηγούμενη έρευνα του Νοεμβρίου 2021, το ποσοστό των πολιτών που ανησυχούσαν «πολύ» έφτανε το 34% και αυτών που ανησυχούσαν «αρκετά» έφτανε το 28%.

tourkia.jpg

 

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ-Pulse: Ανησυχία για την οικονομία εκφράζει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών

Συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει ότι ανησυχεί για την οικονομία και τα οικονομικά θέματα γενικότερα, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse. Σε ποσοστό 83% οι πολίτες απαντούν ότι ανησυχούν «πολύ» (62%) και «αρκετά» (21%) για την οικονομική κατάσταση. Ένα 8% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια» και μόλις ένα 4% απαντά ότι ανησυχεί «λίγο» (2%) ή «καθόλου» (2%). Τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών προκαλούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος (38%), οι τιμές των καυσίμων (28%) και οι τιμές των τροφίμων (18%). Ένα 6% απαντά ότι ανησυχεί για το φυσικό αέριο.

akrivia.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ